bekeken: 357 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

1300 extra laadpunten Allego in Vlaanderen

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 30 januari 2020, 11:31

Leestijd: 1 minuut

Allego heeft de concessie van netbeheerder Fluvius gewonnen om de komende jaren in Vlaanderen 1300 extra laadpunten te installeren. Dankzij deze investering van Allego heeft Vlaanderen een dekkend netwerk van openbare laadpunten in meer dan 300 deelnemende gemeenten.

Netbeheerder Fluvius schreef de laadpalenconcessie uit in opdracht van de Vlaamse overheid. Het is de vierde en laatste laadpalenconcessie in het kader van het CPT (Clean Power for Transport) plan om Vlaanderen tegen eind 2020 te hebben voorzien van basislaadinfrastructuur. Daarvoor zullen 5000 openbare laadpunten gespreid over heel Vlaanderen en 400 private laadpalen bij mensen aan huis worden geplaatst.

Allego won ook de drie eerdere laadpalenconcessies van de Vlaamse overheid in het kader van het CPT plan en het heeft inmiddels al ruim 3.000 openbare laadpunten geplaatst. Allego is de grootste aanbieder van openbare laadinfrastructuur in België.

Dekkend netwerk

Harold Langenberg, algemeen directeur Benelux Allego: “We zijn er trots op dat we, net als de afgelopen jaren, kunnen bijdragen aan de versterking van de elektrische mobiliteit in Vlaanderen. Een dekkend netwerk van oplaadpunten is een vereiste van e-rijders om over te schakelen naar een elektrische auto. Daarnaast zijn een toegankelijke aankoopprijs van het voertuig en lagere totale mobiliteitskosten ook essentieel voor de e-rijder. Terwijl veel omringende landen nu hun ambities opschalen om zowel de EV-laadinfrastructuur te plannen als de aankooppremies voor voertuigen te bouwen, lijken Vlaanderen en Brussel hier minder actief in. Dat vinden wij een gemiste kans. Wij roepen Vlaamse politici op om zo snel mogelijk een follow-up van het CPT-programma te definiëren, samen met de sector.”

Tags: , , , ,

Bosch investeert, ondanks…Hedin en Stern bespreken fusie
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties