bekeken: 877 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

2 Belgische dealers in Europese top 100

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 18 oktober 2017, 11:51

Leestijd: 1 minuut

De langverwachte Dealer Group Top 100 Europe van het Nederlandse onderzoeksbureau Aumacon is binnenkort beschikbaar. In die top 100 vinden we 2 Belgische dealergroepen, Alcopa en D’Ieteren.

Analoog aan de bekende Nederlandse uitgaves geeft dit onderzoek een compleet beeld van de grootste autoretailers in Europa. Het Franse databedrijf Autobiz en de Rijksuniversiteit Groningen hebben dit onderzoek ondersteund. Het heeft geleid tot een 244 pagina’s tellend rapport. Hierin zijn de dealergroepen gerangschikt op basis van verkoopaantallen.

Daarnaast geeft het rapport van iedere dealergroep de management- en eigendomsgegevens, alsook de belangrijkste financiële kengetallen. Tevens is van ieder groep een compleet overzicht opgenomen van de merkenoutlets per vestigingsstad.

Schaalvergroting

Volgens Aumacon-ceo Clem Dickmann is dit onderzoek met name opgezet om de voortgaande schaalvergroting van de belangrijkste Europese autoretailers in beeld te brengen. “Daarnaast zijn er steeds meer dealergroepen in meerdere landen actief.”

Dat laatste wordt geïllustreerd door de vier internationale dealergroepen die naast Alcopa en D’Ieteren in België actief zijn. Het gaat daarbij om het Zweedse Bilia, het Franse Car Avenue, het Zwitserse Emil Frey en de Britse Inchcape groep.

Tags: , , ,

De Maesschalck Verf nieuwe…Zes uitgangspunten voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.