fbpx
bekeken: 478 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

2017 was een positief jaar voor D’Ieteren

DOMEIN:

Geplaatst op: 1 maart 2018, 10:51

Leestijd: 2 minuten

D’Ieteren kijkt met een positief gevoel terug op 2017. Het aangepaste geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, steeg met 2,6 procent tot 247,9 miljoen euro, in overeenstemming met de laatste verwachting.

De groei van de verkopen van D’Ieteren Auto (6,0 procent) weerspiegelde hogere volumes en een positief prijs-/mixeffect. Het totaalaantal geleverde nieuwe voertuigen steeg met 2,2 procent, dankzij een iets hogere markt voor nieuwe voertuigen en verdere stijgingen van het marktaandeel op de dynamische markt van de lichte bedrijfsvoertuigen. Het aangepaste resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, van D’Ieteren Auto inclusief Corporate activiteiten steeg met 16,6 procent.

Belron

Belron (o.a. Carglass, foto) kende een organische groei van de verkopen met 6,0 procent. Dit weerspiegelt sterke prestaties, zowel in de VS als in Europa. Het aangepaste resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, daalde met 9,4 procent. Dat kwam door hogere kosten met betrekking tot het incentive-programma op lange termijn voor het management, extra kosten in het kader van het programma voor de uitbreiding van de dienstverlening en ongunstige wisselkoersen.

Marktaandeel

D’Ieteren Auto had op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21 procent en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard euro en 85,9 miljoen euro in het boekjaar 2017. Belron (voor 54,85 procent eigendom) kent meer dan tien hoofdmerken op het gebied van voertuigbeglazing, waaronder Carglass, Safelite AutoGlass en Autoglass.

Stabiele volumes

Op een markt waarvan verwacht wordt dat hij lichtjes zal dalen, streeft D’Ieteren Auto naar stabiele volumes dankzij commerciële initiatieven en lanceringen van nieuwe modellen. Er wordt verwacht dat het aangepaste resultaat vóór belastingen, groepsaandeel1, van D’Ieteren Auto en Corporate lichtjes zal stijgen. Belron streeft naar een matige organische groei van de verkopen. Er wordt verwacht dat zijn bijdrage aan het aangepaste resultaat vóór belastingen, groepsaandeel1 , van D’Ieteren zou stijgen met bijna 10% (‘high single digit’) op vergelijkbare basis (uitgaande van een gemiddeld belang van 58,18% voor 2017 en 2018). De verbetering zal voornamelijk voortvloeien uit Safelite (VS) en lagere kosten met betrekking tot het incentiveprogramma op lange termijn voor het management, aangezien het huidige 3-jarenprogramma in 2019 ten einde loopt en vervangen zal worden door directe investeringen in aandelen door het management.

Bandenapparatuur Martins…Bosch komt met connector en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties