bekeken: 144 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

250 miljoen om vloot ALD versneld te elektrificeren

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 7 oktober 2019, 07:43

Leestijd: 1 minuut

ALD Automotive heeft van de Europese Investeringsbank 250 miljoen euro toegekend gekregen om zijn vloot met hybride en elektrische voertuigen in de EU uit te breiden, met name in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland en België. Met deze financiering kunnen in totaal 15.000 voertuigen worden gekocht.

De financiering, tegen gunstige voorwaarden, maakt deel uit van een programma dat de investeringsbank en de Europese Commissie in 2016 zijn gestart. Dit programma heeft tot doel de CO2-uitstoot te verminderen. Europa richt zich daarbij onder meer tot het geleidelijk overstappen op elektrische en hybride voertuigen.

Transitie

“Dit is weer een belangrijke stap in ons investeringsplan voor Europa. De lening van 250 miljoen euro voor de aanschaf van voertuigen met een alternatieve brandstof stelt ons in staat om onze transitie naar emissiearm transport in heel Europa te versnellen. En daarbij de bevordering van banen en groei actief uit te voeren”, zegt Eurocommissaris voor Mobiliteit en Transport Violeta Bulc.

“Deze overeenkomst biedt de EIB de mogelijkheid om haar inzet en betrokkenheid te tonen om de klimaatverandering aan te pakken en tegelijkertijd bedrijven en het mkb te ondersteunen bij hun duurzame mobiliteitstransitie”, voegt EIB-vicepresident Ambroise Fayolle toe.

“We willen een belangrijke rol in de transitie naar duurzame mobiliteit spelen. Deze financiële samenwerking stimuleert de instroom van voertuigen met lage uitstoot”, bevestigt ALD Chief Financial Officer Gilles Momper. “Onze vloot duurzame voertuigen groeit snel – eind juni 2018 stond de teller op meer dan 118.000 voertuigen – en we streven ernaar om tegen eind 2020 een vloot van meer dan 200.000 duurzame voertuigen in beheer te hebben.”

Tags: , ,

ICDP onderzoekt slagkracht…LKQ stoot merendeel Bulgaarse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties