fbpx
bekeken: 843 x
Waardeer dit artikel:
67 votes, average: 2,43 out of 567 votes, average: 2,43 out of 567 votes, average: 2,43 out of 567 votes, average: 2,43 out of 567 votes, average: 2,43 out of 5
(2,43)
(Inloggen is vereist)

40 dagen zonder smartphone sturen

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 oktober 2016, 11:37

Leestijd: < 1 minuut

Met het oog op de ‘Europese Nacht zonder Ongevallen’ (komende zaterdag op zondag) roept verzekeraar Fidea automobilisten op onderweg de smartphone uit te schakelen. Achter het stuur is de smartphone volgens Fidea even onveilig als de combinatie alcohol en rijden.

Met de ‘Smartphone Free Driver’-campagne vraagt Fidea de smartphone veertig dagen te bannen achter het autostuur. De campagne loopt af op 18 oktober. De verzekeraar hoopt dat chauffeurs de smartphone ook in de toekomst achterwege laten.

Zeker de ‘smartphonegeneratie’ vindt dat autorijden en smartphonegebruik perfect combineerbaar zijn. Boetes schrikken blijkbaar onvoldoende af en apps worden vaak gewoon uitgeschakeld. Uit een Twitterpoll van Fidea blijkt bovendien dat chauffeurs liever zelf beslissen over wat ze al dan niet installeren op hun slimme telefoon.

Daarom ijvert Fidea met campagnes als de ‘Smartphone Free Driver’ in de allereerste plaats voor een verandering in attitude. Pas als bestuurders het gevaar van hun eigen gedrag inzien, kunnen ze het aanpassen. Naast een BOB zouden er wat Fidea betreft ook ‘smartphonefree drivers’ moeten opstaan: chauffeurs die zich ertoe verbinden om zichzelf en hun passagiers veilig van punt A naar punt B te brengen, zonder onderweg voortdurend op hun smartphone te kijken.

Autoverkoop België blijft…Toyota zoekt toenadering…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties