fbpx
bekeken: 459 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

9 mei uitreiking Gouden Autosleutel

DOMEIN:

Geplaatst op: 19 april 2019, 10:30

Leestijd: < 1 minuut

Opleidingscentrum Educam Lokeren is donderdag 9 mei het decor voor de uitreiking van de Gouden Autosleutel. Volgens werkgeversorganisatie Traxio klopt het klassieke beeld van de mekanieker met de handen in het smeer niet meer.

Voertuigen zijn nu hoogtechnologische producten, waarvoor kennis van elektriciteit en netwerken vereist is. Dit in combinatie met interesse in mobiliteit, is het nieuwe profiel bij uitstek voor werkgevers uit mobiliteitsbedrijven.

Goede mekaniekers waren vroeger al erg gegeerd, omdat er te weinig van waren en het een knelpuntberoep was. Nu is dit tekort nog groter geworden, omdat er weinig van deze nieuwe profielen te vinden zijn. Een job als elektrisch voertuigtechnieker biedt jongeren dus werkzekerheid, want het is zonder twijfel een job met toekomst.

Studenten

Zo verschoof dit jaar al de focus naar assistentiesystemen in de jongerenwedstrijd de Gouden Autosleutel van Traxio. Driehonderd studenten volgden een opleidingstraject en zullen binnenkort een strenge selectie ondergaan en een ultieme test afleggen. De tien beste studenten zullen in de prijzen vallen en zijn beslist een goede visvijver voor de werkgevers die op zoek zijn naar jong talent.

Tarieven bekend…Aanmelding innovatieprijzen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties