fbpx
bekeken: 1354 x
Waardeer dit artikel:
194 votes, average: 2,60 out of 5194 votes, average: 2,60 out of 5194 votes, average: 2,60 out of 5194 votes, average: 2,60 out of 5194 votes, average: 2,60 out of 5
(2,60)
(Inloggen is vereist)

90% Belgen ongerust over privacy

DOMEIN:

Geplaatst op: 25 november 2015, 12:16

Leestijd: < 1 minuut

90% van de Belgen is ongerust over het gebruik van gegevens van de auto die ze rijden door autofabrikanten. Dat blijkt uit onderzoek van Touring en zusterorganisaties onder de koepel van FIA. Touring wil de automobilist bewust maken van deze gevaren.

De zogeheten connected car met big data rukt op. Over de gegevens die deze auto’s verzamelen en wie deze gaan beheren en gebruiken bestaan nog veel vraagtekens. Uit nieuw onderzoek van de Internationale Automobielfederatie FIA, in ons land vertegenwoordigd door Touring, blijkt dat slechts 28% van de Belgen zich bewust zijn van deze innovaties. “Dat is verontrustend, omdat elke weggebruiker binnenkort hoe dan ook hiermee te maken krijgt. Daarom lanceren de Europese mobiliteitsorganisaties van de FIA vandaag een informatiecampagne.”

De mobiliteitsorganisaties vragen meer transparantie over deze mogelijkheden en de uitwisseling van gegevens. De consument moet een volledig overzicht krijgen (via de dealer of via internet) van welke data worden afgenomen van het voertuig en verder verspreid en hij moet ook toestemming daarvoor kunnen geven.

HoloLens gevaar voor grote…Geen compensatie voor Europese…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties