fbpx
bekeken: 290 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

90 jaar brandstoffilters van Bosch

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 juli 2020, 15:50

Leestijd: < 1 minuut

Het is algemeen bekend dat onzuiverheden in de brandstof motorstoring kunnen veroorzaken. Bosch loste dit probleem negentig jaar geleden op – in 1930 – met de lancering van de brandstoffilter.

Vandaag de dag bevestigt Bosch, met zijn filteraanbod (olie, lucht, brandstof en interieur) en een marktdekking van 95 percent van alle voertuigen in de Benelux, zijn positie als specialist in deze categorie. Bovendien staat de fabrikant volgens onderzoek van Kantar Media, december 2019 uitgevoerd bij een representatieve steekproef van de Belgische en Nederlandse bevolking, bovenaan wat betreft de naamsbekendheid en aankoopintentie van automobilisten.

Oplossingen

Brandstoffilters beschermen de componenten van de injectiesystemen van diesel- en later ook benzinemotoren tegen verontreiniging. De eerste Bosch-brandstoffilter was vrij effectief, maar moest nog vaak gereinigd worden. Bosch zette daarom zijn onderzoek verder en bereikte enkele jaren later, in 1936, een nieuwe mijlpaal: een speciaal soort papier dat voor het eerst werd ingezet als filtermedium. Door de jaren heen is dit materiaal verder ontwikkeld en verbeterd. Het wordt nog steeds gebruikt, omwille van de hoge filtratie-efficiëntie.

Dankzij hun expertise op het gebied van injectiesystemen blijven de Bosch-onderzoekers zoeken naar oplossingen voor complexe problemen in verband met motortechnologie. Zo werden de voorbije jaren volgende innovaties gelanceerd:

  • 1998: common-rail-dieselfilter met geïntegreerde waterafscheiding
  • 2001: brandstoffilter voor integratie in de brandstoftank
  • 2009: common-rail-dieselfilter voor biodieselgebruik

Aftermarket

Brandstoffilters reinigen de brandstof op betrouwbare wijze van deeltjes en water, en ondersteunen zo optimale motorprestaties. Hoogwaardige materialen, strenge processen en een strikte kwaliteitscontrole garanderen dat de filters ook voor de aftermarket aan dezelfde eisen voldoen als deze in eerste uitrusting. Ook hybride en elektrische voertuigen of auto’s met een brandstofcel hebben bescherming nodig. Hun aandrijfwijze vergt zuivere brandstof, lucht, water of olie om de goede werking van de accu’s en/of de motor te garanderen. Filters blijven daardoor onmisbaar, ook in de toekomst. Daarnaast zorgen interieurfilters voor gezonde lucht in het voertuig.

Hankook voorkeursleverancier…AutoTechnica wéér…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties