fbpx
bekeken: 215 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

90,1 procent minder inschrijvingen in april

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 mei 2020, 09:19

Leestijd: < 1 minuut

In de voorbije maand april werden in België 5297 nieuwe auto’s ingeschreven. Dit betekent een daling van 90,1% ten opzichte van de registraties van april 2019.

Ook de samengetelde jaarcijfers blijven ver achter op die van 2019. In totaal werden tot eind april 132.713 nieuwe personenwagens ingeschreven, 36,6% minder dan voor dezelfde periode van verleden jaar. Dat laten de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer, en Febiac, de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie, weten.

Corona

Door de verplichte sluiting van de handelszaken sedert medio maart, lagen de verkoopactiviteiten in de automobielsector sindsdien zo goed als stil. Net als de uitlevering van eerder bestelde en beschikbare voertuigen. Enkel voor essentiële beroepen en sectoren en in erg dringende gevallen, werd een uitzondering gemaakt zodat de klant aan zijn essentiële vervoersnoden kon voldoen.

Hervatting

Het stilleggen van deze activiteiten heeft een ongeziene terugval van de inschrijvingscijfers tot gevolg gehad, en dit over alle categorieën van voertuigen. Het zijn bijzonder aanzienlijke dalingen die we de komende maanden niet volledig zullen kunnen opvangen, ook al zou mei synoniem moeten zijn met herstel voor de automobielsector; een sector die jaarlijks meer dan 20 miljard euro opbrengt voor de staatsbegroting, aldus Febiac. De hervatting van de activiteiten is vastgesteld voor maandag 4 mei voor B2B-activiteiten en maandag 11 mei voor B2C-activiteiten.

Tijdelijk 6 % btw op…Jaar uitstel Automechanika…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties