bekeken: 355 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Advies sociale partners voor veilige opstart

DOMEIN:

Geplaatst op: 22 april 2020, 16:01

Leestijd: 2 minuten

De sector metaal en mobiliteit, distributie, herstel en onderhoud (PC 112 (garages), PSC 149.02 (koetswerk) en het PSC 149.04 (metaalhandel)) heeft een aanbeveling opgesteld met veiligheidsmaatregelen en hygiënevoorschriften.

De sociale partners roepen de werknemers en werkgevers op om deze aanbevelingen toe te passen in de eigen onderneming alsook op verplaatsing bij het uitvoeren van de toegelaten werkzaamheden. De aanbevelingen zijn ook van toepassing indien de overheid het zou toelaten om meer activiteiten (gedeeltelijk) op te starten.

“Op basis van deze paritaire aanbeveling kan de sector metaal en mobiliteit, distributie, herstel en onderhoud op een veilige manier de activiteiten hervatten,” stelt Pieter Van Bastelaere, ceo van Traxio. “Wij roepen de verschillende federale werkgroepen in dit land daarom op om de volledige sector zo snel als mogelijk toestemming te geven om opnieuw aan de slag te gaan.”

Digitaal

Gelet op Covid-19 moet alle contact en iedere handeling zoveel mogelijk digitaal of via de telefoon gebeuren. Ook moet worden voorzien in extra beschermingsmiddelen, zoals alcoholgel, wegwerphandschoenen, papieren zakdoekjes, ontsmettende reinigingsdoekjes of -spray, vuilniszakjes en mondmaskers. Liften worden bij voorkeur uit dienst genomen of er is een aankondiging dat ze maar door één persoon mogen gebruikt worden. Ook tijdens de (lunch)pauze wordt een afstand van 1,5 meter gerespecteerd. De onderneming die herstellingen uitvoert, publiceert de contactgegevens (telefoon/GSM) op de website en/of bv. op een uithangbord (in de etalage). Verdere adviezen:

  • het aflever- en ophaalmoment telefonisch afspreken met de klant.
  • ontvangst van het voertuig met inachtneming van social distancing (minstens 1,5 meter) en hygiënemaatregelen (handschoenen en eventueel mondmasker).
  • wegwerphandschoenen dragen bij de overhandiging van de sleutels.
  • vervolgens het exterieur en interieur desinfecteren.

Elektronisch betalen

Ondertekening kan door het document op een tafel te leggen, te tekenen, afstand te nemen, de wederpartij (met eigen kogelpen) te laten tekenen en zijn exemplaren mee te laten nemen en dan pas het document terug te nemen. Het gebruik van rubberen wegwerphandschoenen kan contact tussen het papier en de handen vermijden.

Andere tips: bezorg een factuur; vermijd in de mate van het mogelijke cashbetalingen maar laat ter plaatse elektronisch betalen. Indien met mobiele betaalterminal: zorg telkens voor goede ontsmetting (voor en na gebruik) of via overschrijving indien er een goede band is met de klant.

Lees de nota hier.

Profile haalt grote nieuwe…API: meer ondersteuning voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties