bekeken: 1587 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Aflevering kentekenplaten gewijzigd

DOMEIN:

Geplaatst op: 1 augustus 2019, 13:16

Leestijd: < 1 minuut

Traxio wijst op de nieuwe concessie met bpost die per 1 augustus 2019 in werking treedt. Die leidt tot een aantal wijzigingen.

Zo verandert de normale leveringstermijn voor alle soorten van kentekenplaten, de gepersonaliseerde inbegrepen, naar D+1. Voor de aanvragen overgemaakt aan bpost vóór 18 uur: de levering gebeurt de volgende werkdag (D+1). Voor de aanvragen overgemaakt aan bpost na 18 uur: de levering gebeurt de tweede werkdag volgend op de aanvraag (D+2). Bij spoedlevering: de dag zelf vóór 22 uur (RUSH) – extra kost van maximum tachtig euro.

DIV antenne

Om gebruik te maken van deze procedure, moet de aanvraag behandeld worden door WebDIV, in een DIV antenne of in de loketten te Brussel vóór 13 uur. Tussen 13 en 18 uur, moet men de spoedlevering NIET gebruiken: men dient een normale levering te vragen die de volgende dag zal plaatshebben zonder extra kost. Tussen 18 en 24 uur, kan opnieuw de spoedlevering gebruikt worden. De kentekenplaat wordt de volgende dag geleverd.
Momenteel is deze procedure enkel mogelijk voor de levering van originele gewone en gepersonaliseerde kentekenplaten. Het betreft dus niet de aflevering van alleen het kentekenbewijs, noch de aflevering van duplicaat (kentekenplaat of kentekenbewijs).

Tweede aanbieding

In geval van afwezigheid doet bpost een tweede aanbieding. Gewone levering: nieuwe aanbieding op de 16de dag, of op een datum naar keuze. Spoedlevering: nieuwe aanbieding de dag zelf vóór 22 uur. Voor opvolging van de zending volstaat het om de referentie van de aanvraag tot inschrijving (referentienummer van 9 cijfers voor papieren aanvraag of referentie van WebDIV) of de combinatie van de kentekenplaat. Schrapping van kentekenplaten wordt gratis. Het voordeel van kentekenplaat afgeven in een postkantoor of postpunt: onmiddellijke schrapping en ter plaatse ontvangen van een schrappingsattest.

Co-piloten samen achter het…5,5% meer inschrijvingen juli…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties