bekeken: 732 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Arbeiders mogen uurtje weg

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 juli 2019, 16:22

Leestijd: < 1 minuut

De circa 50.000 arbeiders in de garagesector krijgen vanaf januari 2020 de mogelijkheid om maximaal twee uur per maand vrijaf te vragen, bijvoorbeeld voor doktersbezoek of het ontvangen van een monteur aan huis.

De werkgever behoudt de mogelijkheid om de vraag af te wijzen om organisatorische en/of technische redenen. De arbeider die gebruikmaakt van dit recht op microafwezigheid, lijdt geen loonverlies. Hij zal wel de verloren tijd moeten inhalen.

Nationale akkoorden

Dat meldt brancheorganisatie Traxio. De maatregel maakt deel uit van de nationale akkoorden die Traxio en Febelcar sloten met de vakorganisaties. Het kenniscentrum van Acerta reikte de tools aan waarmee deze maatregel concreet kan uitgewerkt worden en waarbij zij rekening hielden met alle strikte eisen van de arbeidsduurreglementering.

Het bieden van een bijkomende mogelijkheid om arbeiders te steunen in het zoeken en behouden van het evenwicht tussen arbeidstijd en privétijd en het bieden van rechtszekerheid aan zowel de arbeider als de werkgever zijn de beweegredenen van deze maatregel.

Congres Clepa: hier met die…Ceo Krüger van BMW stapt op
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties