bekeken: 512 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Audi-fabriek Brussel stilgelegd

DOMEIN:

Geplaatst op: 24 februari 2020, 13:16

Leestijd: < 1 minuut

De fabriek van Audi in Vorst, waar de volledig elektrische e-tron wordt gebouwd, ligt sinds donderdag 20 februari nagenoeg stil. Er zou een probleem zijn met de aanlevering van onderdelen. Dat meldt De Tijd op zijn website.

De woordvoerder van de fabriek wil tegenover de zakenkrant niet kwijt voor welke onderdelen het probleem zich stelt of welke leverancier verantwoordelijk is. Eerder was al sprake van een tekort aan onderdelen voor de batterijen, maar daar zou het nu niet om gaan. Het lijkt erop dat andere onderdelen ontbreken. Een interne bron stelt dat stilaan ook hinder ontstaat doordat de toestroom van onderdelen uit China vermindert door het coronavirus. Zo zou er een tekort zijn aan achterlichten en zonnekleppen voor de e-tron.

Coronavirus

Audi ontkent evenwel dat het stilliggen iets te maken heeft met het coronavirus. Woordvoerder Peter D’Hoore zegt dat het geen volle vijf dagen zal duren voor de fabriek weer operationeel is, maar mogelijk wel ‘meerdere dagen’. Sowieso zijn zestien dagen technische werkloosheid aangevraagd bij de RVA.

Michelin zet zich in voor…Auto blijft populairste…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties