bekeken: 446 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Autocrew 10 jaar onderdeel van Bosch

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 maart 2020, 15:59

Leestijd: < 1 minuut

Onafhankelijke garagenetwerk Autocrew viert in 2020 zijn tiende verjaardag als garageconcept van Bosch. Nadat het in 2009 was overgenomen van ZF Trading GmbH, lanceerde Bosch het concept in 2010 in Duitsland en andere landen, waaronder België, Nederland en Luxemburg.

Autocrew focust op de kernactiviteiten van het autobedrijf: reparatie en onderhoud. De leden zijn universele garages die hun onafhankelijkheid willen behouden en tegelijkertijd belang hechten aan de band met Bosch. Autocrew-garages werken met een KTS-diagnosetoestel van Bosch en hebben een abonnement op de diagnosesoftwaretool ESI-[tronic] 2.0. Daarnaast hebben zij toegang tot de technische trainingen van Bosch en de Technische Hotline en krijgen zij ondersteuning op marketinggebied. Sinds 2016 biedt de formule in België haar eigen pechhulp aan.

Toolkit

Iets minder dan een jaar na de lancering van Autocrew in België sloot zich een eerste garage aan. Dat was Garage Ben de Zutter uit Ertvelde. De garage is nog steeds van de partij. Eind 2011 had zich een twintigtal leden aangesloten; vandaag telt de formule in België en Luxemburg tachtig leden. “Het is onze ambitie te blijven groeien en het concept verder op de kaart te zetten”, zegt Patricia Gebhardt, concept manager Autocrew bij Bosch Automotive Aftermarket. “Vorig jaar introduceerden we de toolkit, die leden ondersteunt in lokale marketing. Dit jaar wordt er hard gewerkt aan een betere online aanwezigheid van de garages, met onder andere een nieuwe deelnemerswebsite voor iedere vestiging, en een online afsprakentool.”

Nationale marketing

Vanaf dit jaar wil Bosch zich focussen op het verspreiden van de boodschap op nationaal niveau. Patricia Gebhardt licht toe: “Het is een feestjaar en daarom willen we Autocrew extra in de kijker zetten. Om onze naamsbekendheid te vergroten, zullen vijftig vrachtwagens met onze branding een half jaar lang door het hele land rijden. Daarnaast zijn we online sterk aanwezig via banners. In onze campagnes benadrukken we dat Autocrew al tien jaar onderdeel van Bosch en ook elektrische auto’s onderhoudt en repareert.’’

Autofix opent negende filiaal6,3 procent minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties