bekeken: 418 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Autodeelnetwerk Zipcar naar NAVO-wijk

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 17 september 2018, 12:02

Leestijd: 1 minuut

Zipcar, het grootste netwerk voor autodelen ter wereld, viert haar tweejarige aanwezigheid in de Brusselse regio. Na de uitbreiding van haar actiegebied in april 2018 kondigt Zipcar een nieuwe uitbreiding aan naar de NAVO-wijk in Evere en Haren.

Om tegemoet te komen aan de vraag en de mobiliteitsuitdaging in de regio, wordt het actiegebied voor autodelen uitgebreid naar de omgeving van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier. De Haachtsesteenweg in Evere valt ook binnen het nieuwe gebied.

Ruim tweederde

“70% van de 4000 vaste medewerkers van de NAVO woont in Brussel, om nog maar te zwijgen van de vele bedrijven die actief zijn in de omgeving. Heel wat bedrijven uit die buurt hebben bovendien zelf al aangegeven dat ze ons netwerk graag zouden gebruiken. Voor Zipcar waren er dus voldoende redenen om de zone uit te breiden – ons tweejarige bestaan was daar een prima gelegenheid voor”, zegt Kate Croisier, directeur van Zipcar België.

In cijfers

Na twee jaar autodelen in Brussel heeft Zipcar een heel goed beeld van hoe het wagenpark gebruikt wordt, gebaseerd op meer dan 500.000 verplaatsingen van de leden.

  • 35 minuten: de gemiddelde duur van een rit
  • 9 kilometer: de gemiddelde afstand per rit
  • Meer gebruik van vrijdag tot zondag
  • Piekuren: op weekdagen tussen 16.00 en 21.00 u.
  • De vijf meest aangegeven redenen: vrije tijd, werk, shopping, bezoekjes, vervoer naar de luchthaven

Tags: , , , , ,

Cromax viert 30-jarig bestaan…Jubileumeditie met records…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.