bekeken: 388 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Autofabrikanten concurreren met Uber

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 januari 2019, 13:06

Leestijd: < 1 minuut

Kaartenmaker Here Technologies, met onder andere Audi, BMW en Daimler als belangrijke aandeelhouders, introduceert de mobility-app Somo (een afkorting van social mobility) en een gelijknamig dienstenplatform, dat door Amazon Webservices wordt verzorgd.

Here kondigt aan dat het met Somo actief de strijd aangaat met Uber en Lyft. Het platform Somo gaat van start met vijfhonderd partners, die hun diensten via Somo aanbieden aan de consument. Het gaat om een scala aan mobiliteitsdiensten, waaronder taxiservices, e-scooters, openbaar vervoer, robottaxi’s, carsharing, ritdeling et cetera. Allemaal met één simpele doelstelling: de klant van a naar b  brengen.

Delen

Het platform biedt ook een zogenaamde community sharing-module, waar bedrijven of vriendengroepen vervoersmiddelen kunnen delen. De Somo-app en het platform zijn in alle stilte ontwikkeld om met name Uber niet alert te maken. De app is per direct te gebruiken in London, Barcelona, Athene, Las Vegas en Los Angeles. Iedere maand zullen vijf tot tien steden worden toegevoegd.

Ook luchtvaartmaatschappijen kunnen zich aansluiten. De eerste die meedoet is het Duitse Eurowings. Passagiers kunnen bij het boarden al een Somo-service boeken. Pikant is de opmerking van directeur Liad Itzhak van Somo-Here bij de introducite dat ook Uber en Lyft zich bij het platform aan mogen sluiten.

Keuring oldtimers in 2019 en…VW wil energieleverancier…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties