fbpx
bekeken: 276 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Autoliv zet airbags tussen passagiers

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 november 2019, 14:38

Leestijd: < 1 minuut

Bij zijdelingse aanrijdingen is het hoofd een van de meest kwetsbare lichaamsdelen met alle gevolgen van dien. Reden voor Autoliv, een van de toeleveranciers op het vlak van de veiligheidssystemen, om een nieuwe airbag te ontwikkelen. Deze voorkomt dat twee inzitten elkaar kunnen raken bij een ongeval.

Autoliv toont het nieuwe type dinsdag tijdens een meeting voor beursanalisten in het technisch centrum in Utah (VS). De ontwikkeling van deze Front Center Airbag past binnen een grotere ontwikkeling. Euro NCAP introduceert namelijk komende jaarwisseling nieuwe criteria voor de bekende sterbeoordeling.

Zij-airbag

Zij-airbags die in de stoel gemonteerd zijn kennen we al veel langer. Normaliter zorgt deze voor een kussen tussen koetswerk en het hoofd, de schouder en de borst van de inzittende. Nu komt een zij-airbag aan de andere kant in de stoel. Het doel is om te voorkomen dat inzittenden elkaar bij een botsing kunnen raken en zo verwondingen oplopen.

Van passagierskant

Volgens Autoliv kan deze airbag tot 80 procent van deze verwondingen voorkomen. Ook als er niemand op de bijrijdersstoel aanwezig is biedt de nieuwe airbag bescherming. In het geval van een zijdelingse aanrijding vanaf de passagierskant beweegt de bestuurder immers naar die lege kant. De airbag vangt de bestuurder dan op, zo extra letsel vermijdend.

De Autoliv Front Center Airbag wordt komend jaar in negentien automodellen geïntroduceerd, aldus de fabrikant.

Nieuwe keuringseisen voor…EU-inschrijvingen -0,7 procent…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties