fbpx
bekeken: 559 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Automechanika deelt innovatieprijzen uit

DOMEIN:

Geplaatst op: 12 september 2018, 08:40

Leestijd: 2 minuten

Op de openingsdag van de Automechanika vakbeurs in Frankfurt zijn op 11 september de Innovation Awards uitgereikt in tien categorieën.

In totaal werden 120 producten of diensten ingezonden voor de competitie. De jury bestond uit acht vertegenwoordigers van de industrie, handel, belangenorganisaties, wetenschap en media. Zij beoordeelden de inzendingen op onder andere het innovatieve gehalte, oplossingsgerichtheid, functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Gids

Automechanika is trots dat veel bedrijven hun innovaties bewaren voor de grootste automotive vakbeurs in Europa. Algemeen directeur Olaf Musshoff: “De dichtheid aan innovaties op de Automechanika is onvergelijkbaar. De Automechanika Innovation Awards zijn een waardevolle gids voor toekomstige trends in de sector. De Festhalle (waar alle finalisten verzameld zijn, red.) zou een belangrijk oriëntatiepunt moeten zijn voor iedere bezoeker aan de beurs.”

Internationaal

Een derde van de prijswinnende toepassingen is afkomstig uit Duitsland, twee derde komt uit andere landen, waarvan 10 procent van buiten Europa. Het grootste deel van de aanmeldingen voor de innovatieprijzen betroffen oplossingen voor de werkplaats.

Digitalisering

De organisatie ziet daarnaast een duidelijk merkbare invloed van digitalisering. Die betreft niet alleen voertuigtechniek, maar werpt ook zijn schaduw over dealer- en universeel autobedrijf. Een andere megatrend die duidelijk zichtbaar wordt aan de hand van de innovatieprijzen is het thema van het schone voertuig. Hieromtrent werden producten voor uitlaatgasemissiemetingen ingezonden, een nieuwe injectietechniek voor direct ingespoten Otto-motoren en producten met betrekking tot elektromobiliteit.

Green Award

Voor de tweede keer werd er zelfs een heuse Green Award toegekend als bijzondere prijs voor de meest ecologische nieuwigheid. Die prijs ging naar een nieuw remsysteem van onderdelenreus Knorr. Aftersales Truck berichtte daar al eerder over. Deze nieuwigheid was tevens de winnaar in de categorie Truck Products & Services.

Overzicht

Hieronder een overzicht van de overige negen winnaars van de innovatieprijzen in de diverse categorieën.

Parts & Components: Fiamm Powercube batterijen voor bedrijfswagens. Een nieuw batterijenassortiment voor zware bedrijfswagens die voldoet aan de eisen voor middellange en lange afstanden.

Electronics & Systems: Osram LEDriving Golf VII koplampen. Biedt met de nieuwste led-techniek een alternatief voor de op halogeen gebaseerde modellen van de Golf VII.

Accessories & Customizing: IntegraLED Trailer Socket. Verlichtingssysteem met eenvoudiger aansluiting op het stopcontact.

Repair & Maintenance: Meyle HD Slotted Bush Kit. Complete set voor smart repair van draagarm BMW 5, 6, 7 en X5.

Repair & Diagnostics: AVL DiTEST AKAM. Verbindt verschillende microfoons met een camera om zodoende verstorende geluiden te kunnen lokaliseren.

Dealer & Workshop Management: QR.VIN. Handig voor het bestellen van het juiste onderdeel: sticker met QR-code voor truck of trailer die het voertuig koppelt aan de juiste onderdelen.

Alternative Drive Systems & Digital Solutions: Bosch augmented reality platform. Voegt digitale dimensie toe aan de realiteit, met extra informatie in de vorm van video’s, foto’s en uitleg.

Classic Cars Products & Services: AVL DiTEST Multisense 1000. Speciale sensor voor oscilloscoop met verschillende toepassingen.

OE Products & Services: Valeo A/C Loop R-744. Aircosysteem dat werkt zonder chemisch koelmiddel.

NEDC heel 2019 basis voor…Sealer Standox voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties