fbpx
bekeken: 1543 x
Waardeer dit artikel:
382 votes, average: 2,66 out of 5382 votes, average: 2,66 out of 5382 votes, average: 2,66 out of 5382 votes, average: 2,66 out of 5382 votes, average: 2,66 out of 5
(2,66)
(Inloggen is vereist)

Autoverkoop Belgie -15 procent

DOMEIN:

Geplaatst op: 31 juli 2013, 11:01

Leestijd: < 1 minuut

In de eerste negen maanden zijn er bijna vijftien procent minder auto’s verkocht dan in deze dezelfde periode in 2011. Dat constateert brancheorganisatie Federauto uit een enquête onder ruim 300 Belgische autobedrijven.

Zij verkochten van januari tot en met september dit jaar bijna 70.000 auto’s, wat ongeveer twintig procent vertegenwoordigt van de totale verkoop. “De resultaten zijn sterk verschillend, afhankelijk van regio en van merk. Dit is vooral te verklaren door het feit dat het aantal verkopen aan bedrijven niet zo sterk daalt, maar dat daartegenover de verkoop aan particulieren keldert. Het zijn vooral de autodealers in stedelijke gebieden en de merken die een groot marktaandeel hebben op de markt, die zich nog enigszins weten te handhaven”, aldus Federauto.

Trend

Net als in Nederland kent ook de Belgische automarkt een duidelijke verkooptrend naar kleinere modellen. Ook worden er minder opties op een auto genomen en wordt er voor een lichtere motor gekozen. “Grote luxe auto’s en SUV’s zijn ineens niet meer gewenst, waardoor op de occasionmarkt een overschot ontstaat, met een fikse daling van de marktprijs voor deze modellen tot gevolg.”

Door de huidige situatie krijgen de autodealers het moeilijk om de rentabiliteit van hun bedrijf op peil te houden. Veel automerken blijven hun dealers, onder druk van de Europese overproductie, afnamequota opleggen. Hierdoor lopen de dealervoorraden flink op.

Sator koopt Kuhne BelgieBrezan breidt uit in Belgie
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties