fbpx
bekeken: 2064 x
Waardeer dit artikel:
204 votes, average: 2,67 out of 5204 votes, average: 2,67 out of 5204 votes, average: 2,67 out of 5204 votes, average: 2,67 out of 5204 votes, average: 2,67 out of 5
(2,67)
(Inloggen is vereist)

Autoverzekering binnenkort onbetaalbaar?

DOMEIN:

Geplaatst op: 27 november 2015, 10:58

Leestijd: < 1 minuut

De digitale opvolging van rij- of levensstijl door verzekeraars kan ertoe leiden dat (auto)verzekeringen op termijn onbetaalbaar worden. Die waarschuwing spreekt minister van Economie Kris Peeters uit. Hij zegt de ontwikkeling nauwlettend in de gaten te zullen houden.

Peeters waarschuwt voor een uitholling van het solidariteitsmechanisme en voor schending van de privacy. Verzekeraars zullen data van de auto gaan gebruiken om premies aan te passen in het voor deel van de deelnemers maar in het nadeel van diegenen die hiervan niet gediend zijn.

Peeters erkent dat het bepalen van de premie behoort tot de contractuele vrijheid tussen verzekeraar en verzekerde. “Maar van zodra ik merk dat het solidariteitsmechanisme wordt uitgehold, zal ik ingrijpen”, waarschuwt hij in een persbericht. “De premies en tarieven moeten voor elke burger betaalbaar blijven.”

Geen compensatie voor Europese…Uitbreiding assortiment…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties