bekeken: 474 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

België koploper in noodremsystemen

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 24 januari 2019, 14:09

Leestijd: 1 minuut

Parkeerhulpsystemen zoals parkeersensoren, achteruitkijkcamera’s en automatische parkeersystemen blijven in België erg populair, met een installatiegraad van 60 procent. Ook noodremsystemen doen het in België erg goed.

Dat blijkt uit een door Bosch uitgevoerde analyse in acht Europese landen van de installatie van rijhulpsystemen bij nieuw geregistreerde auto’s in 2017.

60 procent

Parkeerhulpsystemen staan op de eerste plaats in de lijst van meest voorkomende rijhulpsystemen. Daarna volgen de automatische noodremsystemen. De Europese Unie werkt momenteel aan een regelgeving die automatische noodremsystemen verplicht maakt.

België geeft alvast het goede voorbeeld. In 2017 waren 54 procent van de nieuw geregistreerde auto’s uitgerust met een automatisch noodremsysteem. Hiermee is België koploper in de lijst van acht onderzochte landen. Ter vergelijking: in 2016 had 39 procent van de nieuw geregistreerde auto’s een automatisch noodremsysteem.

grafiek-rijhulpsystemen-belgie

Bosch analyseerde de aanwezigheid van rijhulpsystemen in nieuw geregistreerde auto’s in Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië, België, Nederland en Rusland. Dat gebeurde op basis van gegevens van het markonderzoeksbureau Jato Dynamics over 546.558 nieuw ingeschreven voertuigen in 2017 (cijfers Febiac).

Tags: , ,

Autoglass Clinic werft Joeri…D’Ieteren selecteert Alfen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties