bekeken: 484 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

België duur in maandkosten EV

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 29 mei 2018, 10:16

Leestijd: 1 minuut

België staat in de top tien van Europese landen waar de maandlasten voor elektrische auto’s het hoogste zijn (898 euro). Ook met diesel (561 euro) en benzine (590 euro) staan we binnen Europa zevende op de lijst van total cost of ownership (TCO).

Dat blijkt uit de nieuwste versie van de jaarlijkse Car Cost Index, een dienst van Leaseplan. Het cijferoverzicht analyseert voor 21 landen de financiële lasten (in 2017) van een klein of medium formaat auto. Het gaat om zaken als brandstof, afschrijving, belastingen, verzekering en onderhoud.

Verschil

In België en het Verenigd Koninkrijk wordt het verschil in kosten tussen elektrisch en ‘gewoon’ rijden in hoog tempo kleiner, stelt Leaseplan. Elektrisch aangedreven auto’s zijn in Nederland zelfs goedkoper dan diesels. Onze noorderburen kennen een luxebelasting op personenwagens die gebaseerd is de hoeveelheid uitgestoten CO2. Voor alle 21 gemeten landen bedraagt de gemiddelde TCO, gebaseerd op alle drie aandrijfvormen, 616 euro. België komt uit op 696 euro.

Actief beleid

Tex Gunning, ceo van Leaseplan, zegt in een toelichting: “De kosten van EV zijn meer concurrerend en steeds aantrekkelijker. Echter nog niet in alle landen. De index legt bloot dat beleidsmakers actie moeten blijven ondernemen op sleutelvraagstukken zoals belastingen en de beschikbaarheid van oplaadstations, om zo met elektrisch rijden een gedegen vervoersalternatief door heel Europa te bieden.”

Tags: , , ,

Beursgang Autodis lijkt van de…Reparatiekosten stijgen weer
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties