fbpx
bekeken: 204 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Belgische EV-bestuurder wil opnieuw elektrisch

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 oktober 2020, 11:24

Leestijd: < 1 minuut

De huidige bestuurders van een elektrische auto in België zijn loyaal aan deze aandrijfvorm: 76 procent zou weer elektrisch kiezen. Dat blijkt uit de Mobility Monitor, het jaarlijkse marktonderzoek van EVBox, aanbieder van laadoplossingen aan bedrijven en particulieren.

De peiling is uitgevoerd onder 3600 inwoners van zes verschillende Europese landen: België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Zeshonderd respondenten bestuurden een elektrische wagen: een hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto.

Hogere prijsklasse

Van de Belgische respondenten die (nog) niet elektrisch rijden zegt 39 procent mogelijk naar elektrisch over te stappen. Voor hen vormt de grootste barrière (52 procent) de perceptie dat een elektrische wagen in een hogere prijsklasse zit. Elektrische auto’s zijn volgens 44 procent van de Belgen, een goede oplossing voor klimaatverandering. Verder zegt 69 procent van de Belgen die overwegen een elektrische auto te kopen, dat milieuoverwegingen de belangrijkste beweegredenen zijn.

Green Deal

Beleid en belastingvoordelen kunnen potentiële elektrische bestuurders in België overtuigen om elektrisch te gaan rijden. 74 procent van deze mensen vindt dat de overheid voorrang moet geven aan beleid ten bate van het milieu. Het doel van de Europese Green Deal wordt door 73 procent van hen als gunstig beschouwd; net iets meer dan de helft zegt dat dit de aanschaf van een elektrische auto aantrekkelijker maakt.

Laadmogelijkheden

In bijna elk van de zes landen, Noorwegen daargelaten, zijn de twee voornaamste barrières om elektrisch te rijden: de perceptie dat elektrische auto’s nog relatief duur zijn en dat er een gebrek is aan publieke laadpunten. Andere zorgen zijn: de perceptie dat de laadkosten van een elektrische auto hoger uitvallen dan de tankkosten van een brandstofauto en de benodigde tijd voor het laden. Echter, het leeuwendeel (89 procent) van de huidige elektrische bestuurders in Europa ervaart geen problemen tijdens het laden.

Lees hier ons interview met Joke van der Eerden, Benelux-directeur van EV Box.

Arval presenteert…Van Mossel de grootste na…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties