bekeken: 322 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

BFGoodrich vernieuwt zomerbanden

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 februari 2020, 15:32

Leestijd: < 1 minuut

Met de marktintroductie van de Advantage en de Advantage SUV vernieuwt BFGoodrich, dat in 2020 precies 150 jaar bestaat en sinds 1990 onderdeel is van Michelin, het totale aanbod zomerbanden.

De nieuwe banden zijn gemaakt voor berlines, hatchbacks en SUV’s. De nieuwe banden combineren grip op droog en nat wegdek met een uitstekende weglegging, een lage rolweerstand, rijcomfort en goede handling. Ze presteren aanzienlijk beter dan hun voorgangers.

Om tot dit resultaat te komen, is vooral gewerkt aan nieuwe componenten voor het loopvlak en aan het ontwerp van zelfblokkerende lamellen die vervorming van het profiel verminderen. Deze innovaties maken een kortere remweg mogelijk en dragen zo bij aan extra veiligheid, met name op natte wegen.

Bandenlabel

Beide banden behalen het hoogst haalbare niveau dat het Europese bandenlabel kent voor remgedrag op natte wegen, namelijk een A.

Doordat ze de rigiditeit vergroten, zorgen de zelfblokkerende lamellen voor minder rolweerstand. Daarmee beperken ze het brandstofverbruik.

Customizing

De nieuwe BFGoodrich banden kunnen worden gepersonaliseerd. Voor klanten die zich graag willen onderscheiden, biedt BFGoodrich stickers aan waarmee ze de zijwanden van de banden kunnen verfraaien.

De BFGoodrich Advantage komt in 99 afmetingen op de markt en de BFGoodrich Advantage SUV in 23 afmetingen, waarbij er 2021 nog eens 20 bijkomen. Ze zijn enkel voor de vervangingsmarkt bestemd. Ze zijn gepositioneerd in het middensegment en koppelen prestaties aan een betaalbare prijs.

Europese registraties -7,5…Vernieuwde ADAS-tool Hella op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties