bekeken: 287 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Bijna 200 banen weg bij Punch Powertrain

DOMEIN:

Geplaatst op: 30 augustus 2019, 15:33

Leestijd: < 1 minuut

Automotive toeleverancier Punch Powertrain is van plan om 188 van de 1100 banen te schrappen in zijn fabriek nabij Sint-Truiden.

Dat heeft het management vandaag bekendgemaakt tijdens een bijzondere bijeenkomst waarbij ook het personeel aanwezig was. Dat melden diverse media. Het zou gaan om 172 fabrieksarbeiders en 16 andere medewerkers. Als reden voor het massaontslag wordt de neergang van de Chinese auto-industrie genoemd, waar Punch Powertrain automatische versnellingsbakken aan levert. Sinds enkele jaren is Punch Powertrain eigendom van het Chinese Yinyi.

Gevreesd wordt ook voor de werkgelegenheid op de locatie van Punch Powertrain in Eindhoven.

Tijdelijke werkloosheid

Al twee jaar maakt Punch Powertrain gebruik van de mogelijkheid om werknemers tijdelijk te ontslaan. Ook werd er in de fabriek al niet meer tijdens het weekeinde gewerkt.

Hoop

Wel gloort er hoop voor Punch Powertrain. Onlangs heeft het bedrijf namelijk een contract getekend met PSA, waar het onderdelen voor elektrische en hybride auto’s aan gaat leveren. Helaas gaat dit pas in 2022 van start. Het is nu zaak om te kijken hoe het bedrijf die tussenliggende periode kan overleven.

NTN-SNR introduceert…‘Mercedes schreef…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties