bekeken: 355 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

BMW X1 faalt bij voetgangersdetectie

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 8 maart 2019, 09:34

Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse Insurance Institute for Higway Safety (IIHS) kent de BMW X1 geen rating toe bij een test van voetgangersdetectie in elf kleinere suv’s.

De 2018-2019 modellen van de Honda CR-V, Subaru Forester, Toyota RAV4 en Volvo CX40 kregen de hoogste waardering voor hun voetgangersdetectie. Op één niveau daaronder scoorden vijf modellen nog altijd goed: de Chevrolet Equinox, Hyundai Kona, Kia Sportage, Mazda CX-5 en Nissan Rogue. De voetgangersdetectie van de Mitsubishi Outlander werd beoordeeld als basic.

Tests

De wagens werden in drie verschillende situaties getest: een volwassene die de straat oversteekt, een kind dat achter een geparkeerde wagen vandaan de weg op rent en een volwassene die rechts van de weg met het verkeer meeloopt, de rug naar het verkeer gekeerd. De negen suv’s die het beste scoorden, lieten alle een aanzienlijke reductie van de snelheid zien bij het naderen van de voetgangersdummy. Die raakten zij vervolgens niet of nauwelijks.

 

BMW X1

De BMW X1, uitgerust met het BMW Daytime Pedestrian Detection-systeem, verminderde de snelheid totaal niet bij het naderen van de voetgangersdummy bij een snelheid van 50 kilometer per uur. Bij lagere snelheden minderde de luxe suv van BMW nauwelijks tot geen vaart.

Met de test wil IIHS twee dingen bereiken. “We willen autofabrikanten aansporen om voetgangersdetectie in te bouwen nu steeds meer personenwagens worden voorzien van automatische noodremsystemen”, zegt manager veiligheidstests David Aylor van het IIHS. “Daarnaast willen we consumenten voorzien van informatie over deze systemen, zodat zij een goede keuze kunnen maken wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe wagen.”

Tags: , , , , ,

Vloot Arval groeit 8,2 procent…Michelin bandenfabrikant van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties