fbpx
bekeken: 239 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Bosch: geleidelijke verhoging van de productie

DOMEIN:

Geplaatst op: 30 april 2020, 08:17

Leestijd: 2 minuten

Na de stopzetting van de productie in bijna honderd Bosch-locaties over de hele wereld, eerder deze maand, bereidt het bedrijf zich nu systematisch voor op een geleidelijke verhoging van de productie.

“We willen zorgen voor betrouwbare leveringen om te volden aan de vraag van onze klanten, aangezien deze geleidelijk terugkeert. Ook willen we bijdragen aan een zo snel mogelijk herstel van de wereldeconomie”, zei bestuursvoorzitter Volkmar Denner tijdens de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf.

Toeleveringsketens

Doel van het concern is het synchroniseren van de verhoging van de productie en het veilig stellen van de toeleveringsketens – in het bijzonder in de automobielproductie. “We hebben dit al bereikt in China, waar een veertigtal lokale fabrieken opnieuw produceren en de toeleveringsketens stabiel zijn. We werken hard om hetzelfde te doen in onze andere regio’s.”

Om van de productieverhoging een succes te maken, zei Denner, heeft Bosch tal van maatregelen genomen om de medewerkers voldoende te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Ook zet het bedrijf zich in voor een gecoördineerde, gezamenlijke aanpak met klanten, leveranciers, overheden en werknemersvertegenwoordigers.

Uitdagingen

In het licht van de coronapandemie verwacht Bosch in het lopende boekjaar aanzienlijke uitdagingen voor de wereldeconomie: “We zetten ons schrap voor een wereldwijde recessie die ook een aanzienlijke impact zal hebben op onze eigen prestaties in 2020”, aldus CFO Stefan Asenkerschbaumer. Op basis van de tot nu toe bekende effecten verwacht Bosch momenteel dat de automobielproductie in 2020 met minstens 20 procent zal dalen.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet van de Bosch Groep met 7,3 procent, wat betekent dat de omzet al aanzienlijk lager is op jaarbasis. Alleen al in maart 2020 daalde de omzet met 17 procent. Gezien de grote onzekerheden geeft de onderneming geen prognose voor het hele jaar. “Er moet een uiterste inspanning worden geleverd om op zijn minst een evenwichtig resultaat te bereiken”, aldus de CFO. “Tijdens deze ernstige crisis is het voor ons opnieuw een voordeel dat we zo gediversifieerd zijn, met verschillende bedrijfssectoren.”

EU goed voor 440 miljard aan…Car-Pass 2019: 1454 nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties