bekeken: 411 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Bosch investeert, ondanks moeilijke economie

DOMEIN:

Geplaatst op: 29 januari 2020, 15:29

Leestijd: 2 minuten

Ondanks de economische zwakte in de automobielindustrie slaagde de Bosch Groep erin om in 2019 dezelfde omzet als het jaar ervoor te behouden. Volgens haar voorlopige cijfers realiseerde de onderneming in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat voor aftrek van rente en belasting (EBIT) bedraagt ongeveer drie miljard euro. Daarmee komt de EBIT-marge vermoedelijk net onder de vier procent. Dit resultaat werd beïnvloed door de daling in de automobielproductie, met name in belangrijke markten zoals China en India, de verdere daling van de vraag naar dieselmotoren voor personenauto’s, hoge herstructureringskosten in de mobiliteitsdivisie en stijgende investeringen in projecten van toekomstig belang.

Groeisectoren

Bosch verwacht dat de wereldwijde automobielproductie in 2020 voor het derde jaar op rij zal krimpen en ziet vóór 2025 geen toename. “Ondanks de moeilijke economische omstandigheden blijven we investeren in belangrijke groeisectoren”, zegt bestuursvoorzitter Volkmar Denner, voorzitter van de Raad van Bestuur. Alleen al dit jaar wil Bosch meer dan één miljard euro besteden aan de elektrische, geautomatiseerde en geconnecteerde mobiliteit van de toekomst.

De transformatie naar duurzame mobiliteit betekent niet het einde van mobiliteit – en al zeker niet het einde van de auto, zegt Denner. Die zal volgens hem in de nabije toekomst het belangrijkste transportmiddel blijven – “met het beste potentieel om een nóg veiliger, comfortabeler en milieuvriendelijker transport te worden.” Nieuwe technologieën zoals het Internet of Things (IoT), Artificiële Intelligentie (AI) en de brandstofcel zullen de transformatie naar duurzame mobiliteit verder bevorderen. “Voor ons als full-serviceprovider betekent meer systeembusiness een potentiële omzet die tot in de miljarden loopt.”

Brandstofcellen

Dit jaar zal Bosch alleen al in elektromobiliteit, inclusief brandstofcellen, vijfhonderd miljoen euro investeren. Daarnaast zal het bedrijf meer dan zeshonderd miljoen uittrekken voor geautomatiseerd rijden en nog eens honderd miljoen euro voor geconnecteerde mobiliteitsoplossingen.

Vooraleer veilig geautomatiseerd rijden werkelijkheid kan worden, is volgens Bosch naast de camera en radarsensor nog een derde sensor nodig. Daarom vult het concern zijn sensorportfolio aan en begint het met de productie van de langeafstands-lidarsensor. Denner: “Dit beantwoordt aan het ontbrekende sensorprobleem en maakt de cirkel rond waardoor geautomatiseerd rijden mogelijk is.”

Twintigste editie Autotechnica1300 extra laadpunten Allego…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties