bekeken: 442 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Bosch ontwikkelt een sneltest voor Covid-19

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 april 2020, 14:41

Leestijd: < 1 minuut

Een nieuwe, volledig geautomatiseerde sneltest van Bosch voor Covid-19 kan medische instellingen helpen bij het stellen van snelle diagnoses.

De snelle moleculaire diagnostische test wordt uitgevoerd met het Vivalytic-analyseapparaat van Bosch Healthcare Solutions. “We willen dat de Bosch Covid-19-sneltest zo snel mogelijk een rol speelt bij het indammen van de coronaviruspandemie. Het zal de identificatie en isolatie van geïnfecteerde patiënten versnellen”, zegt Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch.

Sneltest

De sneltest, die in slechts zes weken is ontwikkeld, kan een SARS-CoV-2 coronavirusinfectie bij patiënten in minder dan tweeënhalf uur opsporen – gemeten vanaf het moment dat het staal wordt genomen tot het moment dat het resultaat bekend is. Een ander voordeel van de sneltest is dat deze direct op de plaats van verzorging kan worden uitgevoerd.

“Het bijzondere aan de Bosch-test is dat het een differentiaaldiagnose biedt, wat artsen de extra tijd bespaart die nodig is voor verdere tests. Bovendien krijgen ze snel een betrouwbare diagnose, zodat ze ook sneller met een passende behandeling kunnen beginnen”, zegt Marc Meier, president van Bosch Healthcare Solutions. De nieuw ontwikkelde test zal vanaf april in Duitsland beschikbaar zijn, waarna andere markten in Europa en elders zullen volgen.

Samenwerking

De snelle Covid-19-test van Bosch is het resultaat van de samenwerking tussen dochteronderneming Bosch Healthcare Solutions en het Noord-Ierse medische technologiebedrijf Randox Laboratories.

Touring: vooral batterijen…Bosch overhandigt cheque aan…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties