bekeken: 348 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Bosch zet zwaar in op autonoom rijden

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 1 februari 2019, 11:29

Leestijd: 1 minuut

De Bosch-Groep reserveert tussen nu en 2022 circa vier miljard euro voor de ontwikkeling van rijhulpsystemen. Vierduizend productontwikkelaars worden aan het werk gezet, met als opdracht in de loop van komend decennium autonoom rijden op niveau 4 en 5 mogelijk te maken.

“Autonoom rijden wordt de gamechanger op het gebied van individuele mobiliteit”, zei bestuursvoorzitter Denner deze week bij de presentatie van de voorlopige jaarcijfers. “Er zullen disruptieve businessmodellen ontstaan, zoals robot-taxi’s en mobiliteit door middel van shuttles.” Alleen al dit jaar boekt de onderneming twee miljard euro omzet met systemen voor rij-assistentie.

Elektrificatie

In 2018 verwierf Bosch dertig projecten op het gebied van elektrische mobiliteit. In de periode tot 2025 gaat de onderneming haar omzet op dit gebied vertienvoudigen, naar vijf miljard euro. Denner: “We willen marktleider worden in de massamarkt voor elektrisch rijden.” Daarbij gaat het om een brede range voertuigen, van fiets tot vrachtwagen. Wereldwijd zijn vandaag de dag al meer dan een miljoen voertuigen onderweg met elektrische en hybride componenten van Bosch. “Of het nu deels elektrisch is, vol-elektrisch, batterij-elektrisch of de brandstofcel, wij zijn klaar voor de markt. In de toekomst geldt: geen elektrische auto zonder Bosch.”

Kunstmatige intelligentie

Verder groeit tussen nu en 2021 bij het concern het aantal experts in kunstmatige intelligentie sterk: van duizend nu naar vierduizend over twee jaar. Opleiding blijft een centrale plaats innemen om alle ambities te verwezenlijken. Jaarlijks investeert Bosch rond 250 miljoen euro in de kwalificatie van zijn medewerkers. Ze kunnen kiezen uit zo’n negentienduizend scholingsprogramma’s. Nieuw is het kanaal ‘Bosch Tube’. Medewerkers kunnen er eigen video’s voor zelfstudie uploaden. Ook zijn alle officiële studievideo’s er te vinden.

Tags: , , , , , , ,

Point S eerste duurzame…Belg ontwetend over herkomst…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.