bekeken: 460 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Brecht Roels, Sergoyne Diagnostics, wint Willy Asselman Award

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 3 december 2018, 16:26

Leestijd: 1 minuut

Kersverse medewerker bij Sergoyne Diagnostics, Brecht Roels, wint de begeerde Willy Asselman Award aan de Thomas More Hogeschool, richting autotechnologie. Hij kon huiswaarts vertrekken met een prijs van 500 euro en de erkenning voor meest innovatieve bachelor eindwerk.

Brecht is één van de 47 afgestudeerden als Professionele Bachelor Autotechnologie aan de technologiecampus De Nayer te Sint-Katelijne-Waver. Hij maakte in zes maanden tijd een handboek, dat nu reeds in gebruik is bij het opleidingscentrum. Doel is autotechniekers bijscholen nu ze meer en meer in aanraking gaan komen met rijhulpsystemen.

Camera’s

De thesis spitste zich toe op de huidige camera’s in voertuigen, welke de voorbode zijn van zelfrijdende voertuigen. “De huidige ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems) zijn van cruciaal belang voor het goed functioneren van de moderne voertuigen. Het perfect afstellen van deze camera’s en radars wordt een uitdaging voor de huidige garagehouders. Daar dienen we hen bij te helpen. De ontwikkeling van deze technologie zit in een exponentiële groei, wat het een uitdaging maakt om steeds actueel goed op de hoogte te blijven.” De bachelorproef werd ook reeds volledig in het Sergoyne Diagnostics opleidingscentrum uitgerold in de vorm van een technische training, waarin autotechniekers kunnen bijscholen.

Schakelen

Jeroen Vertongen (Sergoyne Diagnostics): “De kennis die Brecht ondertussen heeft opgebouwd, komt ten goede aan onze afdeling. Daarom zijn we overtuigd dat we nog verder kunnen schakelen om de nieuwste technologische ontwikkelingen verder sterk te kunnen opvolgen.”

Foto: Brecht Roels (r.) en Wouter Lutin, opleidingsmanager Autotechnologie bij Thomas More.

Tags: , , , , , , ,

Rentabiliteit verontrust…GMAN en Bruyninx over naar Van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties