bekeken: 259 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Bridgestone breidt Driveguard runflat uit

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 30 oktober 2018, 12:07

Leestijd: 1 minuut

Bridgestone breidt vanaf december zijn Driveguard-technologie uit naar een breder productgamma. De runflatband is er nu op de vervangingsmarkt ook voor de Turanza, Blizzak en Weather Control.

Daarmee zegt de fabrikant onderscheidend te zijn: andere bandenmerken beperken het gebruik van run-flat tot banden voor de eerste montage.

Bridgestones met Driveguard kunnen worden gebruikt op alle voertuigen met een TPMS of ander systeem voor bandenspanningscontrole. Al in de jaren tachtig was het merk actief met techniek die de gebruiker in staat stelt om zelfs met een lekke band zijn route te vervolgen. Runflat biedt de bestuurder volgens Bridgestone meer gemoedsrust en aanzienlijke voordelen op het gebied van veiligheid en comfort. Na een lekke band, drukverlies of schade aan een band kan de berijder nog tachtig kilometer afleggen, bij een maximumsnelheid van tachtig km/u.

Pioniers

Paolo Ferrari, president en ceo van Bridgestone EMEA: “Dertig jaar geleden waren we de eerste die deze banden aanboden aan het grote publiek. Ook nu nog behoren we tot de pioniers op dit vlak. Runflatbanden brengen de bestuurders steeds veilig op hun bestemming. Dat aspect zal in de toekomst nog belangrijker worden, met de komst van autonome voertuigen.”

Tags: , , ,

Jo Stenuit directeur design…Schadecongres IBIS draait om…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties