bekeken: 283 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Brussel wil overleg over milieuzones

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 december 2018, 09:23

Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie wil overleg om de huidige wirwar aan milieuzones in Europese steden te vereenvoudigen. EU-commissaris Violeta Bulc (Verkeer) heeft dat geantwoord op schriftelijke vragen van Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik.

milieuzone-antwerpen“Nu is het een rommeltje met allerlei verschillende stickers, jaartallen en motortypes. Het is heel goed als er meer eenheid komt”, zegt Annie Schreijer-Pierik. Ze wijst erop dat Parijs nu dieselauto’s van voor 2001 weert en Amsterdam van voor 2005. Düsseldorf verbiedt motoren ouder dan type euro-4, terwijl Frankrijk, Duitsland en meer landen weer ieder hun eigen, afwijkende stickers hebben.

Harmonisering

“Milieuzones voor schonere lucht zijn prima, maar moeten wel werkbaar blijven. We hoeven automobilisten, truckers en bijvoorbeeld kamperrijders niet opzadelen met bergen huiswerk. Hier is een mooie taak voor Europa om de regels te harmoniseren, bijvoorbeeld naar motortype of jaartal.”

Tags: , ,

Navigatie is populairste…Inschrijvingen november -14,7…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.