bekeken: 241 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Camera in plaats van spiegel toegestaan

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 20 november 2018, 16:02

Leestijd: 1 minuut

In de nieuwe Wegcode wordt de weg vrijgemaakt voor toepassing van camera’s in plaats van zij- en achteruitkijkspiegels. De aanpassing speelt in op de constructieaanpassingen die aanstaande zijn bij voertuigfabrikanten.

Komend decennium zullen camera’s die hun beelden projecteren op een dashboardscherm gemeengoed worden. Ze gelden als veiliger dan spiegels, aangezien ze een beter zicht bieden en er geen behuizing meer is die in botsing kan komen met andere weggebruikers (zoals fietsers). Ook beschadiging van de kappen bij de entree van bijvoorbeeld een garage behoort straks tot het verleden. Verder zien de constructeurs winst op het gebied van brandstofverbruik. In de transportsector, waar gecalculeerd wordt op de eurocent, mogen nieuwe trucks reeds voorzien zijn van een gehomologeerde camera (OEM en retrofit).

Indirect zicht

Zo ver is het in de automotive nog niet, maar de juridische voorbereiding is door federaal mobiliteitsminister Bellot in gang gezet. De tekst in het wetsartikel over de verplichting van spiegels wordt verruimd tot ‘hulpmiddelen voor indirect zicht’. Dat kán een camera zijn maar ook nog steeds een spiegel. Overigens zal de nieuwe Wegcode waarschijnlijk pas in 2021 van kracht worden.

Tags: , , , ,

Liqui Moly behaalt nieuw…Nieuwe campagne: houd afstand!
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties