bekeken: 371 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Campagne voor gsm in automodus

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 augustus 2019, 12:20

Leestijd: < 1 minuut

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) is een campagne gestart om het gebruik van de gsm tijdens het autorijden terug te dringen. De VSV krijgt voor de campagne de steun van alle telecomoperatoren in Vlaanderen.

Uit cijfers van VSV blijkt dat 63 procent van de Vlaamse automobilisten toegeeft wel eens handsfree te bellen tijdens het rijden. 48 procent leest wel eens berichten; 40 procent stuurt er ook wel eens een.

Tegelijk vindt 92 procent het lezen van berichten tijdens het rijden onaanvaardbaar en is 94 procent tegen het versturen van berichten. 79 procent van de bestuurders die soms de gsm gebruiken in de auto, zou dat minder willen doen.

Automodus

VSV betoogt dat de automodus daarvoor de ideale oplossing is. Door de smartphone in de wagen buiten bereik te leggen, op ‘niet storen’ of stil te zetten, komen bestuurders niet in de verleiding om tijdens het rijden naar hun gsm te grijpen.

Campagne

De campagne loopt tot 1 september en moet bestuurders vertrouwd maken met het begrip automodus en hen aansporen dit toe te passen. Daarvoor worden langs de Vlaamse wegen zes verschillende affiches ingezet. De campagne wordt ondersteund door drie radiospots, advertenties op sociale media en online video’s waarin de ceo’s van de zes betrokken telecomoperatoren oproepen om in automodus te gaan.

Omzet Berner stijgt tot boven…Omzet Belgische…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties