bekeken: 1530 x
Waardeer dit artikel:
42 votes, average: 2,19 out of 542 votes, average: 2,19 out of 542 votes, average: 2,19 out of 542 votes, average: 2,19 out of 542 votes, average: 2,19 out of 5
(2,19)
(Inloggen is vereist)

Carglass koopt Care Autoschade België

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 december 2016, 14:20

Leestijd: 1 minuut

De Care Groep laat weten dat de veertien Belgische vestigingen van Care zijn verkocht aan Carglass. Beide partijen zijn dat deze week overeengekomen. “Dit was een opportuniteit die we niet mochten missen”, aldus Jean-Paul Teyssen, ceo Carglass Belux. Alle veertien vestigingen Care Carrosserie (België) en medewerkers worden overgenomen door Carglass, zo meldt Edward Reinderts van Care Autoschade nog in een toelichting op het persbericht.

Door deze transactie zullen Care Nederland en Care België separaat van elkaar worden voortgezet. Het is geen geheim dat Rabobank zich al sinds de overname van Care Autoschade in 2015, beraadt op de toekomst en voortzetting van de schadeketen.

Carglass Belux laat weten dat de veertien vestigingen en 380 medewerkers in hun geheel worden overgenomen. “Wij geloven in een sterke groei en kijken vooral ook naar de verdere synergie tussen beide partijen”, aldus een woordvoerder van Carglass België. Plan is ook om smart repair in de loop van 2017 in een aantal grote Carglass service centra te gaan aanbieden. Carglass benadrukt dat de twee netwerken ‘aanvankelijk naast elkaar blijven bestaan’. Care Carrosserie zal vooralsnog onder die naam blijven opereren en op termijn zullen bepaalde diensten (smart repair) ook in een aantal Carglass vestigingen worden aangeboden.

“Als toekomstgericht bedrijf willen we een echte voortrekkersrol in de herstelsector vervullen. Dankzij de overname zullen zowel onze b-to-b als b-to-c klanten nog beter geholpen kunnen worden”, aldus Jean-Paul Teyssen, ceo Carglass Belux. Carglass is onderdeel van Belron en actief in 34 landen. Belron maakt voor 94,85% deel uit van de Belgische groep D’Ieteren. Overigens moet de transactie nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Welk bedrag er met de overname is gemoeid, wil Care niet bekend maken.

Wat betreft  Care Nederland (51 vestigingen) zijn het afgelopen jaar de nodige aanpassingen doorgevoerd: zo zijn er weer vestigingsmanagers aangesteld op de locaties en de nodige directiewisselingen doorgevoerd.

Tags: , , ,

Lambdasondes vieren 40e…'Brussel wist al lang van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.