bekeken: 325 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Co-piloten samen achter het stuur bij Cardoen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 31 juli 2019, 11:56

Leestijd: 2 minuten

Wim Bruggeman en Ivo Willems gaan als duo autosupermarktketen Cardoen besturen. Zij nemen vanaf 1 augustus de taak over van Wim Vos.

De twee zijn geen onbekenden voor de medewerkers van Cardoen. Wim Bruggeman is er al 19 jaar aan de slag als operationeel directeur. Ivo Willems is sinds elf jaar commercieel directeur en hét gezicht van de autosupermarkt. Samen zullen ze de dagelijkse leiding van het bedrijf voor hun rekening nemen, op vraag van en in nauwe samenwerking met Guillaume Paoli van Aramis, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Cardoen. Hiermee wordt duidelijk dat na de overname van Aramis, Cardoen haar eigen weg verder kan uitgaan en haar eigenheid kan bewaren.

Eenzaam

Ivo Willems legt uit waarom zijn samenwerking met Wim Bruggeman een meerwaarde voor Cardoen betekent: “Het grote probleem van veel zaakvoerders is dat ze eenzaam aan de top staan. Ze moeten veel beslissingen alleen maken. In ons geval kunnen we de zaken langs 2 kanten bekijken en kunnen we elkaar ondersteunen. Dat uit zich ook praktisch: Wim en ik zullen fysiek dezelfde ruimte delen. Zo zijn we steeds op de hoogte van waarmee de andere bezig is. Wim neemt de meer operationele kant voor zijn rekening en ik de commerciële, al zullen we alle beslissingen wel samen nemen. We worden in onze nieuwe rol ondersteund door onze collega’s van de Aramis groep, die heel open hun ervaring delen en ons mee laten profiteren van hun slagkracht.”

Strategisch

In 2016 ging Wim Vos aan de slag bij Cardoen. Hij werd toen aangeduid als onafhankelijk bestuurder en ondersteunde zo het bedrijf strategisch, vanuit de raad van bestuur. Na enkele maanden nam hij het roer over van toenmalig CEO Karel Cardoen. De taak van Vos was om de overname van Cardoen door het Franse Aramis in goede banen te leiden.

Wim Bruggeman vertelt dat dit cruciaal was voor het bedrijf: “Wim Vos heeft Cardoen door een historisch belangrijke periode geleid. Hij was de juiste man, op de juiste plaats, op het juiste moment. Vaak is het zo dat bij een overname bedrijven stilstaan. Dat was bij ons totaal niet zo. Doordat Wim Vos zich focuste op de overname konden Ivo en ik ons blijven concentreren op de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Cardoen groeit nu sinds 2008 en we hebben dat ook tijdens deze overname mooi kunnen doorzetten.” Na een intensieve transitieperiode van een jaar geeft Vos de fakkel door en blijft hij de raad van bestuur strategisch adviseren.

Eer

Wim Vos blikt tevreden terug op zijn periode als CEO bij Cardoen: ”Het was een eer om gedurende tweeëneenhalf jaar te kunnen meewerken aan de groei van Cardoen. Ik heb de Cardoenisten leren kennen als zeer gedreven mensen, die altijd bereid zijn om een tandje bij te steken. De échte succesfactor van Cardoen zijn daarom de werknemers, dat bewijzen zij elke dag, 365 dagen lang.”

Tags: , ,

Wolf partner Juliet bij 24…Aflevering kentekenplaten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties