bekeken: 470 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Compensatie onterechte afkeuring

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 28 maart 2019, 17:37

Leestijd: 1 minuut

De Vlaamse regering maakt een aanpassing bekend van de verstrengde keuring van autoruiten. Bij afkeuring krijgen eigenaars van de voertuigen vijftien dagen de tijd om de ruit te laten herstellen. Enkele onterechte afkeuringen kunnen aanspraak maken op compensatie.

De controle van autoruiten tijdens de technische keuring van voertuigen is strenger geworden. Een voertuig kan nu afgekeurd worden bij beschadigingen aan de voorruit en de voorste zijruiten die vroeger geen aanleiding gaven tot een afkeuring. Zo kunnen beschadigingen in het schoonmaakgebied van de ruitenwissers nu wel aanleiding geven tot een rode kaart. Bij zo’n afkeuring of rode kaart krijgen eigenaars vijftien dagen de tijd om dit te herstellen.

Compensatie

In de periode van 17 december 2018 tot en met 3 maart 2019 kreeg een klein aantal voertuigen mogelijk ten onrechte een afkeuring of rode kaart. Het gaat daarbij om beschadigingen van de voorruit waarbij het zicht door de voorruit helemaal niet verminderd werd. De eigenaars van deze voertuigen kunnen in dit geval aanspraak maken op een compensatie voor het geleden nadeel.

Tags: ,

Model 3 bestseller in EuropaGarage De Backer is PCA…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties