bekeken: 448 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Concept Arval en Engie voor groene mobiliteit

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 december 2018, 11:04

Leestijd: < 1 minuut

In samenwerking met energieleverancier Engie lanceert leasemaatschappij Arval een nieuw aanbod op het gebied van groene mobiliteit. Het moet de toegang tot elektrische wagens makkelijker maken voor bedrijven, plaatselijke gemeenschappen en particulieren.

Het concept is gebaseerd op een maandelijks huurbedrag. Inbegrepen zijn leasing van het e-voertuig en de plaatsing en onderhoud van laadpunten. Die kunnen komen bij bedrijven, in stadscentra of bij berijders thuis. Een mogelijkheid om ‘groene energie’ te benutten maakt deel uit van het aanbod. De uitrol zal het eerst plaatsvinden in België, waarschijnlijk begin komend jaar. Daarna volgen Frankrijk en andere landen, waaronder Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Alternatieve energie

Arval stelt dat steeds meer bedrijven oog hebben om in hun vloot voertuigen op te nemen die draaien op alternatieve energiebronnen. De meest recente barometer van Arval leert dat 26 procent van de benaderde bedrijven in de komende drie jaar voor een deel van zijn vloot elektrische wagens in te zetten. Bij grote ondernemingen klimt dit cijfer naar 56 procent.

CO2

Door diensten te ontwikkelen om de acceptatie van elektrische voertuigen te vereenvoudigen, wil Arval zich positioneren als grote speler in dit deel van de mobiliteitsbranche. Arval en Engie wijzen erop dat ‘vervoer’ momenteel verantwoordelijk is voor 23 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. 95 procent van de sector maakt nog steeds gebruik van fossiele brandstoffen.

Wijziging raad van bestuur…EU-registraties november -8,0…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties