fbpx
bekeken: 619 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Coronacrisis: overzicht maatregelen

DOMEIN:

Geplaatst op: 27 maart 2020, 09:27

Leestijd: < 1 minuut

Traxio heeft vele vragen van leden ontvangen die verband houden met de coronacrisis. In een overzicht op de website worden ze voorzien van een antwoord.

Zo is achter de schermen geijverd om een oplossing te vinden voor de volledige sluiting van de technische keuring in de drie regio’s. Voor Vlaanderen is er vanaf woensdag 25 maart een oplossing. Hier heropenen de centra voor alle voertuigen, evenals voor de keuring van bedrijfsvoertuigen en prioritaire voertuigen. Voor bedrijfsvoertuigen kunnen alle keuringen worden uitgevoerd: eerste keuring, periodieke keuring, herkeuring, administratieve keuring. Maar: een periodieke keuring zal enkel worden uitgevoerd indien de geldigheid van het keuringsbewijs binnen de acht kalenderdagen komt te vervallen of indien de geldigheid van het keuringsbewijs is vervallen.

Welke keuringen worden NIET uitgevoerd tijdens de periode van de noodmaatregelen? Tweedehandskeuringen, eerste en periodieke keuringen van personenwagens (inclusief oldtimers) en voertuigen ≤3.5 ton, keuring na ongeval, oldtimerkeuringen, homologatiekeuringen en validatieprocedures, periodieke keuringen van landbouwvoertuigen. 

Verlenging

De belangrijkste noodmaatregel bestaat erin dat de termijn voor keuring (dus géén herkeuring) met 4 maanden wordt verlengd. Deze verlenging is van toepassing op alle voertuigen die een keuring moe(s)ten ondergaan tussen 13 maart 2020 en 1 maand na de einddatum van de noodmaatregelen. De verlenging met 4 maanden is ook voor de bedrijfsvoertuigen van toepassing. Keuringen die niet uitgevoerd tijdens de periode van de noodmaatregelen zijn: tweedehandskeuringen, eerste en periodieke keuringen van personenwagens (inclusief oldtimers) en voertuigen ≤3.5 ton, keuring na ongeval, oldtimerkeuringen, homologatiekeuringen en validatieprocedures, periodieke keuringen van landbouwvoertuigen. Meer info vindt u hier.

Wallonië

Wallonië verlengt de termijn van vervallen keuringsattesten met 6 maanden, maar houdt de technische keuring gesloten. Ook de Brusselse centra voor technische keuring heropenen niet. Brussel verlengt de geldigheid van de keuringsattesten met het aantal dagen dat de technische keuring gesloten is. Voor wie het bos door de bomen niet meer ziet, is er de FAQ met de meest gestelde vragen en antwoorden.

Geevers levert nog steeds 98%…Jubileumeditie IBIS van juni…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties