bekeken: 595 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Covid-19: impact en maatregelen D’Ieteren

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 april 2020, 15:58

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 zal een significante impact hebben op de resultaten van D’Ieteren in het boekjaar 2020, ook al is het momenteel nog onmogelijk om deze impact in te schatten. “We trekken dan ook onze verwachting in”, zegt Francis Deprez, ceo van D’Ieteren Groep.

De vooruitzichten voor het jaar zijn zeer onzeker geworden door het gebrek aan duidelijkheid over de duur en de economische impact van de lockdowns. Alle nodige maatregelen worden genomen om de impact op de resultaten en de kasstromen van D’Ieteren Auto te beperken, via economische werkloosheid, uitstel van sommige projecten, beperking van de marketinguitgaven en verbetering van het werkkapitaal.

Naverkoop

Het aandeel van D’Ieteren Auto op de Belgische markt van de nieuwe voertuigen steeg van 21,1% in maart 2019 tot 24,4% in maart 2020 en van 20,1% in het eerste kwartaal van 2019 tot 22,3% in het eerste kwartaal van 2020. Sinds 16 maart werkt het kantoorpersoneel van D’Ieteren Auto verplicht van thuis uit. De concessies en showrooms sloten op 18 maart hun deuren, toen de lockdown in België van kracht werd. De Europese fabrieken van de Volkswagen Groep zijn momenteel gesloten. De naverkoopactiviteiten van D’Ieteren blijven essentiële diensten verlenen aan klanten in de gezondheids- en noodsector. “We verlenen hun ook toegang tot wagens van onze Contact Centers, en onze Poppy-vloot (deelwagens) is gratis beschikbaar voor hen.”

Belron

Alle landen waar Belron aanwezig is, worden momenteel getroffen en opereren op verschillende activiteitsniveaus. Italië, Frankrijk en Spanje hebben hun netwerk grotendeels gesloten, in overeenstemming met de overheidsmaatregelen, terwijl Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten actief zijn op een aanzienlijk lager activiteitsniveau. In alle landen werden maatregelen voor kostenbeheersing en kasbeheer geactiveerd om de cashburn te beperken tot het minimum; projecten zijn on hold gezet, evenals de capex-uitgaven.

Cryns Carrosserie Center:…Mobiliteitssector doet…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties