bekeken: 924 x
Waardeer dit artikel:
88 votes, average: 2,66 out of 588 votes, average: 2,66 out of 588 votes, average: 2,66 out of 588 votes, average: 2,66 out of 588 votes, average: 2,66 out of 5
(2,66)
(Inloggen is vereist)

D’Ieteren koopt schriftjesmaker Moleskine

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 september 2016, 09:29

Leestijd: 1 minuut

Auto-invoerder, ruithersteller en fabrikant van schriftjes. D’Ieteren meldde donderdagavond dat de firma een derde focusgebied gevonden heeft in de Italiaanse fabrikant van luxe notaboekjes, Moleskine. Aandeelhouders reageren vrijdag geschokt, getuige de fors lagere koers van het aandeel.

D’Ieteren verwacht de overname in twee bewegingen uit te voeren. CEO Axel Miller noemt de investering in Moleskine ‘een buitengewoon interessant project’. Het is bovendien niet het enige waar het bedrijf naar kijkt. “We willen een strategische partner worden van bedrijven en ondernemers ondersteunen.” D’Ieteren is al langer actief op het overnamepad, zo kocht het recent via Belron nog het Nederlandse Glasgarage. Dit is de eerste deelneming die buiten de autobranche en de aanpalende sectoren valt.

D’Ieteren beschikt over ruim een kwart miljard euro cash beschikte, wat de financiering van de overname zeker helpt. Met deze investering neemt de winst voor het bedrijf direct toe. Bovendien staan de producten van Moleskine bekend als margerijk. Wat nu een incident lijkt kon weleens een voorbode blijken voor een breder transitieproces van D’Ieteren waarbij risicospreiding een hoofdonderwerp is.

Tags: , , , ,

Midas-moeder koopt Duitse…Cecra legt nadruk op urgentie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.