fbpx
bekeken: 576 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Dieselkrimp: Bosch schrapt duizenden banen

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 augustus 2019, 09:54

Leestijd: < 1 minuut

Bij toeleverancier Bosch staan duizenden banen op de tocht, nu de vraag naar diesel als brandstof met flinke stappen achteruit gaat. Om hoeveel te schrappen werkplekken het gaat, staat nog niet vast.

Bosch-topman Denner brengt het slechte nieuws in een interview met de Süddeutsche Zeitung. “De automarkt ontwikkelt zich duidelijk slechter dan we met z’n allen een jaar geleden dachten.”

Structureel

Het gaat volgens hem niet om een dip voor de korte termijn die snel weer gecompenseerd kan worden. Met name de achteruitgang bij de dieselmotoren tikt hard door en lijkt structureel van aard. Het is voor Bosch een arbeidsintensieve tak, licht Denner toe. “Als een dieselinspuitsysteem werk biedt voor tien man, zijn er dat bij een benzinesysteem drie en bij een elektrische auto is het er nog maar eentje.” Vorig jaar zette Bosch al een streep door zeshonderd banen in zijn dieseltak. Toen werden tijdelijke arbeidsplaatsen niet verlengd en gingen vaste medewerkers met pensioen gestuurd. Verdere ontwikkelingen op het personele vlak liet Denner naar eigen zeggen afhangen van het marktverloop.

Pensioen

De grootste ontwikkelaar en producent van onderdelen voor autofabrikanten heeft wereldwijd zo’n 410.000 mensen op de loonlijst staan. Van hen is een achtste te koppelen aan dieselmotoren. Bij de nu afgekondigde reorganisatie zal het concern zo veel mogelijk proberen om gedwongen ontslag te voorkomen. De trefwoorden in dit verband: vrijwillig vertrek, vervroegd met pensioen, minder tijdelijk werk.

5,5% meer inschrijvingen juli…Gemiddelde leeftijd afgedankte…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties