bekeken: 756 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

D’Ieteren Auto in dochteronderneming

DOMEIN:

Geplaatst op: 28 juni 2019, 11:50

Leestijd: 2 minuten

De groep D’Ieteren is van plan om zijn historische activiteit D’Ieteren Auto, die momenteel ondergebracht is binnen D’Ieteren nv, onder te brengen in een dochteronderneming.

Door deze onderbrenging zou D’Ieteren Auto binnen de groep op hetzelfde niveau komen te staan als Belron, Moleskine en D’Ieteren Immo. D’Ieteren nv zou 100% van D’Ieteren Auto bezitten.

Dit nieuwe structuurvoorstel bevestigt het verlangen van de groep D’Ieteren om D’Ieteren Auto te begeleiden op weg naar groei en ontwikkeling door samen een langetermijnstrategie te volgen. Nicolas D’Ieteren, Voorzitter: “Onze auto-industrie ligt aan de basis van onze geschiedenis en onze welvaart. Zij heeft ons gemaakt tot wie we heden zijn en blijft een integraal onderdeel van wie we morgen zullen zijn. Ik heb het volste vertrouwen in de capaciteit van de teams en hun vastberadenheid om te bouwen aan een duurzame toekomst voor D’Ieteren Auto.”

Herlaadaanbod

D’Ieteren Auto overweegt om zijn D’Ieteren Car Centers in het Brusselse gewest, de Porsche Centres in Brussel en Antwerpen en EDI, zijn nieuwe herlaadaanbod voor elektrische voertuigen, eveneens onder te brengen in dochterondernemingen. De nieuwe dochterondernemingen zouden voor 100% eigendom zijn van de nieuw opgerichte dochteronderneming D’Ieteren Auto. Die zou zo beschikken over een flexibelere organisatie, die dichter bij de klanten staat, op een markt waar de digitalisering en de nieuwe mobiliteitsoplossingen het rechtstreekse contact met de verschillende types van klanten strategisch maken. De oprichting van deze dochterondernemingen zou bovendien elke activiteit de mogelijkheid moeten bieden om zich toe te spitsen op zijn eigen vakgebied en zo zijn ontwikkeling te optimaliseren. Denis Gorteman, CEO D’Ieteren Auto: “We willen een onomzeilbaar toegangspunt worden voor klanten die op zoek zijn naar automobieldiensten en nieuwe mobiliteit. Om deze ambitie waar te maken, is het essentieel dat we kunnen rekenen op een agile organisatie die flexibeler kan reageren op de veranderingen van de markt.”

Sociale partners

Deze nieuwe dochterondernemingen, die tegen 1 januari 2021 opgericht zouden zijn, maken momenteel het voorwerp uit van een informatie- en consultatieprocedure met de sociale partners, in overeenstemming met de wettelijke bepalingen. Ze zouden geen gevolgen hebben voor de arbeidsvoorwaarden van de overgedragen werknemers.

Exclusief Double Coin…Francis Deprez ceo D’Ieteren…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties