bekeken: 916 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Doyen-Auto neemt verdelers over

DOMEIN:

Geplaatst op: 27 mei 2020, 07:09

Leestijd: < 1 minuut

Doyen-Auto NV (een dochteronderneming van de PHE Groep) versterkt haar positie in de Benelux met de overname van Autovak NV en AD Autoparts NV (België).

Autovak NV, opgericht in 1977 in Antwerpen en AD Autoparts NV, opgericht in 2009 in Limburg, zijn multimerk verdelers van mechanische onderdelen, carrosserie, verf, gereedschappen en garage-uitrusting. Beide partijen zijn stevig verankerd in Vlaanderen. Ze hebben bijna vijftig werknemers in dienst, verdeeld over vier verkooppunten. Op 31 december 2019 hadden de bedrijven een omzet gerealiseerd van tien miljoen euro.

De verschillende vestigingen zijn historische partners van Autodistribution Belux. Met de steun van Doyen-Auto als aandeelhouder willen de bedrijven hun ontwikkeling voortzetten en beoogt Autodistribution Belux haar positie in Vlaanderen te verstevigen. De sociale partners zijn geïnformeerd en geraadpleegd; over deze acquisitie hebben zij een gunstig advies uitgebracht.

Synergie

Patrice Astor, Managing Director van Doyen-Auto, voegt toe: “De aanschaf van Autovak NV en AD Autoparts NV zal de ontwikkeling van Doyen-Auto in de Benelux-markt versnellen door aanzienlijke synergieën te genereren op het gebied van logistiek en commerciële ontwikkeling. We verwelkomen de teams van Autovak NV en AD Autoparts NV die worden erkend voor hun professionaliteit, expertise en gevoel voor klantenservice.”

Johan Appeltants, algemeen directeur van AD Autoparts: “We zijn verheugd om lid te worden van de Doyen-groep. De Autodistribution zit in onze genen: de groep zal ons betere groeimogelijkheden bieden en de continuïteit van onze activiteiten verzekeren voor onze vijftig medewerkers en onze trouwe klanten.”

Maxus via Alcomotive in…Bosch-dochter HC-Cargo sluit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties