bekeken: 682 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Doyen neemt Verviers Freins over

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 23 november 2018, 12:18

Leestijd: 1 minuut

Doyen Auto maakt bekend dat het grossiersbedrijf Verviers Freins heeft overgenomen. De in 1967 door Joseph Vandeberg gestichte onderneming is multimerk distributeur van voertuigonderdelen, carrosseriedelen, lakken en garage-uitrusting.

Verviers Freins S.A. maakt deel uit van het API-netwerk en levert in oostelijk België aan een twintigtal vestigingen van de garageformule 1,2,3 Autoservice. Verdeeld over acht verkooppunten heeft de grossier bijna honderd mensen in dienst. In 2017 werd een omzet van bijna 21 miljoen euro gerealiseerd.

Ontwikkeling

Verviers Freins is een jarenlange partner van Doyen Auto en de acquisitie illustreert de wederzijdse belangen. Met de steun van Doyen Auto als aandeelhouder kan de grossier zich blijven ontwikkelen, terwijl anderzijds Doyen Auto zijn positie in de regio Luik kan versterken. De vertegenwoordigingen van het personeel zijn geïnformeerd en stemmen in met de overname. Auguste Amieux, Directeur Général de Doyen Auto, zegt dat de transactie de groei in de Benelux-markt zal versnellen en gaat zorgen voor belangrijke synergie op het gebied van logistiek en commercie.

David Colantonio, countrymanager België, zegt dat het niet de strategie van Doyen is geworden om overnames te gaan doen op de grossiersmarkt. “Maar bij Vervier Freins had de directie te kennen gegeven dat zij in de markt was voor verkoop aan een grotere groep, die kon zorgen voor verdere versterking. Je wil niet het risico lopen dat je zo’n belangrijke partner verliest aan andere partijen.” Verviers Freins is in omzet de grootste klant van Doyen Auto in België.

Toekomst

Anne Vandeberg, familielid en lid van de raad van bestuur schetst “de context van een constant veranderende markt. Als je daarin kunt aansluiten bij een sterke internationale partij als Doyen Auto, en daarachter de Autodis Group, is dit een goede gelegenheid om de toekomst van ons bedrijf zeker te stellen, en daarmee de service aan de klanten.”

Tags: , , , , , , , ,

Webshops op zoek naar…Akzonobel en McLaren tien jaar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.