bekeken: 1048 x
Waardeer dit artikel:
149 votes, average: 2,58 out of 5149 votes, average: 2,58 out of 5149 votes, average: 2,58 out of 5149 votes, average: 2,58 out of 5149 votes, average: 2,58 out of 5
(2,58)
(Inloggen is vereist)

Duitse merken domineren occasionmarkt

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 februari 2016, 10:54

Leestijd: 2 minuten

De Volkswagen Golf blijft de meest gevraagde auto in ons land, ondanks het dieselschandaal rondom het Duitse merk. Zo blijkt uit cijfers van Auto Scout 24 waarin het aanbod van occasions in zeven Europese landen met elkaar is vergeleken.

In Europa is de BMW 3-serie de meest gewilde auto van 2015. Frankrijk lijkt wat minder chauvinistisch te zijn geworden, want Renault is daar gezakt van de vierde naar de vijfde plek, terwijl op de andere plekken BMW, Mercedes-Benz, Audi en Volkswagen prijken. Overigens geldt deze laatste teneur voor alle andere landen. “De dominantie van Duitse automerken in heel Europa is opvallend. Zelfs in Frankrijk en Italië zijn de ‘eigen’ merken nauwelijks meer te vinden”, zegt Jurgen Vugts van Auto Scout 24.

Voor het zevende achtereenvolgende jaar is de BMW 30-serie de meeste geliefde tweedehands auto vorig jaar, met een marktaandeel van vijf procent. In België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje staat BMW op nummer één. Alleen in ons land staat de BMW 3-serie op de tweede plek.

De Volkswagen Golf staat in Europa op de tweede plek. “In ons land blijft de Golf de populairste auto en heeft het dieselschandaal geen enkele invloed gehad op de populariteit”, zegt Vugts.

In tegenstelling tot Frankrijk, blijft Italië relatief trouw aan het ‘eigen’ merk Fiat dat aanhoudend in de top drie van meest gevraagde auto’s staat. Iets anders is dat Nederlanders en Spanjaarden vaker de voorkeur geven aan een rode auto. In Duitsland, België, Oostenrijk en Italië is rood geen favoriete kleur. De zwarte auto blijft toch het meest gewild (28%), gevolgd door grijs, zilver, wit en blauw.

Vorig jaar zijn de prijzen van de top vijfautomodellen gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Zo is de prijs voor een Golf met bijna 2000 euro gestegen. Ook de prijzen voor BMW 3-serie, Audi, en BMW 5-serie zijn gestegen.

Auto Scout 24 is een Europees automotive advertentieplatform met een aanbod van gebruikte en nieuwe auto’s van particulieren en autobedrijven.

Tags: , ,

Autodealers op zoek naar…Conti en Vredestein in top…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties