bekeken: 1112 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Duitser wil weer diesel, Belg niet

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 1 februari 2019, 15:59

Leestijd: 1 minuut

Alle commotie over stadsverboden ten spijt kochten Duitse Volkswagen-klanten vorig jaar vaker een diesel. Het aandeel van deze motorisering steeg van 39 procent (2017) naar 43 procent (2018).

Het is de vraag of de Duitser daarmee weer gelooft in diesel, of dat Volkswagen zijn marketing goed voor elkaar heeft. Volkswagen-topman Stackmann heeft wel een verklaring voor de toegenomen belangstelling van de Duitse autokoper voor diesel. “We voeren hier in Duitsland een emotioneel verhit debat als het om diesel gaat. Vaak gaat de discussie voorbij aan de feiten. De dieselmotor zal door zijn rendement en efficiency nog jaren een belangrijke technologie blijven. Zeker tegen de achtergrond van de klimaatverandering en met name voor wie lange afstanden aflegt.”

EU6d

De autobouwer claimt een tot 15 procent lagere CO-uitstoot (over NOx wordt niet gerept) in vergelijking met een benzinemotor. Hoe groter het voertuig, des te hoger de CO2-voordelen. VW’s nieuwste generatie TDI-dieselmotoren zou in vergelijking met haar voorganger tot 10 g/km minder CO2 uitstoten. Ook zou ze voldoen aan de huidige emissienorm EU6d-temp en technisch alvast zijn voorbereid op de aankomende norm EU6d (vanaf september 2019 voor nieuwe voertuigtypen).

België

De Belg ondertussen lijkt weg te drijven bij diesel. Volgens een studie van Gocar Data zouden in België meer dan 34.000 diesels niet aan een nieuwe eigenaar geraken. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een waarde van meer dan 805 miljoen euro.

Tags: , ,

Belg ontwetend over herkomst…10,2 procent minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties