bekeken: 274 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Duurzaamheidserkenning voor Profile België

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 juni 2020, 14:47

Leestijd: 2 minuten

Profile heeft tijdens de voorbije lockdown de laatste finesses op gebied van duurzaamheid afgerond. Vandaag mocht Niek Kraak van Profile International de groepserkenning voor België in ontvangst nemen.

Hij ontving deze uit handen van Christophe Vanderput namens vzw Duurzaam Repareren, de organisatie die duurzaamheid in de sector controleert. “Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met professionaliteit”, zegt Niek Kraak. “Maar wij zien ook dat duurzaam ondernemen steeds vaker een eis wordt bij tenders met leasemaatschappijen en transporteurs. Wij hebben ervoor gekozen om dit onderwerp bij Duurzaam Repareren onder te brengen. Zij hebben een mooi ondersteuningsprogramma, maar ook vrijwel alle grote leasemaatschappijen zijn bij de vzw aangesloten.”

Camions

Profile is van oudsher een bandencentrale, maar levert inmiddels ook onderhoud en reparatie aan auto’s en camions. Hiervoor krijgen de monteurs op de vestigingen doorlopend aanvullende technische opleidingen en trainingen. “Profile mikt met zijn landelijke netwerk ook steeds meer op de zakelijke markt”, zegt Christophe Vandenput van Duurzaam Repareren. “Dan is naast de kwaliteit van de dienstverlening, een duurzame bedrijfsvoering essentieel. Dit geldt dan wel voor het gehele nationale netwerk. Profile is het eerste landelijke netwerk voor Onderhoud Reparatie & Banden dat volledig gecertificeerd is.”

Volgens ceo Benelux Harry Filon van Duurzaam Repareren heeft Covid-19 geleerd “dat we moeten ondernemen met oog voor het milieu, de gezondheid en de samenleving. Zet hiervoor de standaard in de Belgische markt.” Alle zeventig Profile-vestigingen ontvingen het certificaat Duurzaam Repareren. Enkele vestigingen hebben nog punten om verder te verbeteren. Volgens de vzw is dit niet vreemd: duurzaamheid is geen momentopname maar een wijze van ondernemen die toekomstbestendig is. “De toekomst zal data-driven, 24/7 connected én duurzaam zijn. Daar gaan wij voluit voor”, aldus Dirk Lambrechts, Directeur Services Profile International.

Reparaties

De non-profit organisatie Duurzaam Repareren vzw is een initiatief van de klanten van de autobedrijven zoals verzekeraars, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders of fleetowners. De organisatie toetst bedrijven zoals bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers die niet alleen een goede service en professionele reparaties van voertuigen aanbieden, maar dit ook op een duurzame manier uitvoeren. Deze marktpartijen zijn verbonden in het Belgische College van Deskundigen.

Van links naar rechts: Niek Kraak, Dirk Lambrechts, Harry Filon.

Michelin en Essilor samen voor…Autocrew lanceert online…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties