fbpx
bekeken: 985 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Een sociaal plan voor LKQ Belgium

DOMEIN:

Geplaatst op: 29 september 2020, 13:24

Leestijd: 2 minuten

LKQ Belgium informeerde op 26 juni de ondernemingsraad en haar personeel over de toekomstperspectieven van het bedrijf en kondigde haar intentie tot collectief ontslag aan. Na constructief overleg tijdens de maanden daaropvolgend zijn de directie en de syndicale vertegenwoordigers van LKQ Belgium een sociaal plan overeengekomen.

De onderhandelingen hebben geleid tot een vermindering van 15 naakte ontslagen. De herstructurering zal uiteindelijk ongeveer 93 werknemers affecteren. Het sociaal plan bevat maatregelen om het aantal naakte ontslagen nog verder te beperken. Er zijn 45 interne vacatures bij bestaande en nieuwe filialen waarop de werknemers kunnen ingaan. Werknemers die vrijwillig wensen te vertrekken, kunnen dit doen onder de financiële voorwaarden van het sociaal plan, voor zover dit de job van een collega kan redden. Dit geldt ook voor werknemers die de leeftijd van 59 jaar hebben bereikt, welke in aanmerking komen voor brugpensioen.

Outplacement

Voor de werknemers waarvoor geen alternatief kan worden gevonden, voorziet het sociaal plan in een outplacementbegeleiding en een bijkomend budget voor het volgen van individuele opleidingen. Naast de wettelijke vergoeding ontvangen zij aanvullend een financiële vergoeding om het verlies van hun loon te compenseren. Verder garandeert de directie van LKQ Belgium dat zij de nodige aandacht zal besteden om de motivatie en het sociaal engagement van de personeelsleden te bevorderen. Het herstructureringsplan zal worden uitgevoerd in de periode oktober 2020 tot augustus 2021.

Sluiting

Dit betekent dat LKQ Belgium in het komende jaar de Paint filialen Houthalen en Grâce-Hollogne zal omvormen tot Parts filialen en de vestigingen Ichtegem en Erembodegem zal sluiten. De Paint klanten van de filialen Houthalen, Grâce-Hollogne en Erembodegem zullen worden beleverd vanuit de filialen Verviers, Neder-Over-Heembeek en Maasmechelen, terwijl de klanten van het filiaal Ichtegem zullen worden beleverd vanuit de filialen Brugge en Diksmuide. Omdat vanuit deze filialen een breder assortiment van producten en diensten kan worden aangeboden, zal LKQ Belgium met deze aanpassingen de dienstverlening aan de klant verder optimaliseren.

Gezonde toekomst

LKQ Belgium hecht veel waarde om zo dicht mogelijk bij de klanten te staan en zal daarom twee nieuwe vestigingen openen: één ten zuiden van Brussel en één in de provincie Luxemburg. De huidige vestiging in Namen zal verhuizen naar een nieuwe locatie in dezelfde regio. Bovendien heeft LKQ Belgium het voornemen om te investeren in een nieuw professioneel trainings-/experiencecentrum waar de vier pijlers (Parts, Paint, Tools & Equipment en Support) onderdak zullen vinden. De sociale partners zijn ervan overtuigd dat met dit sociaal plan de organisatie en de investeringen die LKQ Belgium gaat doen in nieuwe faciliteiten en technologieën, LKQ Belgium een gezonde toekomst tegemoet gaat.

Parkmobile en Q-Park slaan…Een sterke septembermaand voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties